Forgery – Harbouring Hate

Forgery – Harbouring Hate
Candlelight Records, 2009

Het zag er alvast op papier goed uit. Noorse thrash, Candlelight Records, een ex-Old Man’s Child lid in de gelederen. Doet bijzonder veel aan het ijzersterke Susperia denken. Spelen maar!

En het begint ook met veel thrash en vet. Moderne thrash, zoals ze zelf aanbrengen. Toegankelijk, snedig en met een bepaalde (Amerikaanse) groove. Qua sound is het nogal machinaal te noemen en moet ik zelf denken aan Lost Souls of Pissing Razors. Op zich is dat niet erg, maar op Harbouring Hate mist men absoluut de kracht en precisie om alleen op steriele spitsvondigheid voort te kunnen borduren. De nummers missen daardoor allemaal de nodige “compactheid” die moderne thrash echt interessant maakt. Op het vlak van songwriting gaat het dan weer richting Testament en bouwt men nummers op twee-drie riffs, een lekkere solo, een instrumentale versnelling en een stevig refrein. Helaas is het ook niet uitmuntend te noemen en klinkt het net iets te vrijblijvend.

Mossel noch vis dus. Niet vloeiend genoeg voor moderne maatstaven, niet carnivoor genoeg om te kunnen bekoren. Jammer, want puur technisch zitten er leuke fases op dit Harbouring Hate. Thrashers kunnen altijd even richting MySpace klikken.

Tracklisting:
HAHA

  1. Equilibrium
  2. Harbouring Hate
  3. Stained
  4. Subdued Wrath
  5. Black The Sky
  6. Raw By War
  7. Seven
  8. Turns To Dirt
  9. Dormant
  10. In Pain

Line-up:

  • Anders Moen – Guitars, Vocals
  • Jan Roger Halvorsen – Drums
  • Ronny Hansen – Guitars
  • Morten Steen – Bass

Links: