InAllSenses – The Experience

InAllSenses – The Experience
Club Inferno Ent. , 2008

Mijn hart slaat keer op keer weer over als ik een promo van Italiaanse makelij op de deurmat tref. De kans dat je namelijk een partijtje tenenkrommende muziek voor je kiezen krijgt lijkt exponentieel groter te zijn als het afkomstig is uit dat appendixvormige stukje Europa. Maar gelukkig is het kwartet van InAllSenses een positieve uitzondering op de regel.

Naar eigen zeggen heeft de band hun weerspiegelende schijfje gevuld met apocalyptische thrash en death metal. Maar laten we even met beide benen op de grond blijven en ter nuancering melden dat het hier gaat om een doodgewone portie death metal, met hier en daar wat thrashinvloeden en technische uitstapjes. Prima muziek, aardige composities, lekkere opnamekwaliteit, bekwame muzikanten maar echt iets nieuws onder de zwarte zon is het niet. Zeker niet bijzonder genoeg om het label apocalyptisch eraan te hangen, wat dat dan ook wezen mag in muzikaal opzicht.

Een lekker plaatje dus, maar pakkend of zelfs bovengemiddeld wil ik het niet noemen. Daarvoor mis nog net even dat extraatje dat het de moeite waard maakt om de plaat nog een keertje op te zetten. Een nummer dat mee te brullen valt en eruit springt, of zelfs een simpel introotje of intermezzootje hadden hier bijvoorbeeld al aardig wat verandering in gebracht. Voor een cd die net iets meer dan een half uur duurt weegt dat best zwaar mee vind ik. Maar meegnomen hier sprake is van een debuutalbum denk ik zeker dat er veel groeipotentie zit in InAllSenses.

InAllSenses - The Experience
Tracklist:

  1. The Experience
  2. Return No More
  3. Inviolated
  4. Lady Nature
  5. Horror Without End
  6. Heaven Of Prises
  7. I Will Kill You
  8. Bad Society
  9. Light The Dark

Line-up:

  • Ruggero Formicola – Gitaar, vocalen
  • Peppe Senese – Gitaar
  • Vittorio Casaburi – Gitaar
  • Bart D’Arezzo – Drums
  • Lorenzo Picerno – Bass

Links: