Phylactery – Aeber

Er lopen volgens mijn informatie drie bands rond met deze ingewikkeld aandoende naam. In dit geval gaat het om het debuut van vijf Tsjechen. In 2016 werd er een demo op de wereld losgelaten, waarvan Asylum en Under The Red Sun ook op Aeber terecht zijn gekomen. Phylactery besteedt duidelijk aandacht aan het visuele aspect, want beide releases hebben een fraai uitziende hoes en Aeber komt in de vorm van een digipack uit. Dat belooft wat voor het muzikale gedeelte.

De verwachtingen worden al snel waargemaakt, want al bij de eerste luisterbeurt valt op dat deze Tsjechen een goede mix weten te maken tussen brute en technische death metal. Waar bij de brute variant de variatie nog weleens uit het oog wordt verloren en bij de technische variant het musiceren verandert in hoe-stamp-ik-zoveel-mogelijk-noten-in-een-zo-vreemd-mogelijke-maatsoort, weet Phylactery hoe het hoort. Wanneer de gitaristen een relatief rustige riff spelen, wordt deze niet direct door de drummer vol gemept, maar houdt hij het ook vrij simpel. En wanneer er dan een lompe riff voorbijkomt, is het aangegeven ritme dito.

Kortom: Aeber is een album dat een goede middenweg heeft gevonden en liefhebbers van beide (sub)genres aan zal spreken. Nieuwsgierig geworden? Gewoon luisteren en ondergaan dit Phylactery, dat is mijn devies. Dit album nestelt zich namelijk sneller in je hoofd dan dat je de bandnaam uit kunt spreken.

Score:

86/100

Label:

Support Underground Records, 2018

Tracklisting:

 1. Descent Into Madness
 2. The Contract
 3. ….Of Augustus
 4. Diablo Code
 5. Confessor
 6. The Grand Abomination
 7. Nightfall
 8. Asylum
 9. Under The Red Sun
 10. Acolytes Of Plague

Line-up:

 • Aleŝ “Seth” Krupica – Vocalen
 • Dominik Kure – Gitaar, Achtergrondvocalen
 • Tomáŝ Melichar – Gitaar
 • Jan Blaha – Basgitaar
 • Mirek Hanák – Drums

Links: