Alien Weaponry op Summer Breeze 2018

Setlist: 18/20

Schrijf maar op: dit wordt de nieuwste sensatie! Deze drie piepjonge kiwi’s wassen hier de ene verbrijzelende grooveriff na de andere uit de kluiten. Zingen doen beide broers tweestemmig, een beetje onstuimig maar wel kristalzuiver en… in het fucking Maori. En werken dat het doet, die speciale tweeklanken. Dit soort gezang heb je nog nooit gehoord, maar het past bij de onstuimige groove metal, die duidelijk uit de juiste baobab gehouwen is. Denk Mantar, Slipknot en Soulfly in één wilde en loeiharde groovedynamiek.

Show: 16/20

Hebben ze niet nodig! Drie barstende energiebommen gaan helemaal op in hun uitzinnige triballistische metal. Bij opkomst weerklonk een Maorispreuk, die bassist en drummer lipten als waren ze bezeten door een geest van hun voorvaderen, die via hen monden sprak.

Interactie: 18/20

Stampvol stond de tent.  De meesten stonden er alleen maar om te schuilen voor een stortbui, maar heel de meute ging als door wespen gestoken (wat niet uit te sluiten valt) over de rooie. Wat een riffs, wat een opbouw, wat een dynamiek!

Geluid: 19/20

Een knalsound kregen ze. De gitaar van de broer in de gele legerbroek stond beestachtig ruw geconfigureerd en de mixer zette ze snoeihard. De bassen grolden van bloeddorst en die Maorizang zat helemaal juist.

Uitvoering: 17/20

Alles wat in het tienerlijf zat ging eruit. Af en toe duurde het een secondje eer drum en gitaar elkaar vonden, dat zeker, maar als je zo uitzinnig uit je dak staat te gaan, kunnen we ons heel goed voorstellen dat alles rondom je ontgaat. Ze komen op 8 september naar Le Cercle (dat is ver weg) in België, ga daar heen!!