Radioshow | Dood & Verderf: Mei | Zware Metalen

Je zult er misschien niet meteen bij stilstaan als je topsporters ziet uitblinken, maar ook zij kunnen een voorkeur hebben voor metal en aanverwante genres. Zo ook Olympisch shorttracker Itzhak de Laat. Dat niet alle topsporters doodgemediatrainde lopende bewijzen zijn dat zwijgen altijd beter is dan spreken, bewijst shorttracker Itzhak de Laat als de beste. In de nieuwe aflevering van Dood & Verderf vertelt hij welke cruciale rol metal speelt voor zijn prestaties, zowel fysiek als mentaal.

Vorig jaar veroorzaakte Itzhak nog voor een sensatie op Tiktok met een roze gespoten glitterhelm met daarop prijkend het logo van deathcoreband Lorna Shore. Inge praat in deze editie van Dood & Verder een uur met Itzhak over zijn relatie, als topsporter en mens, met metal. Metal kan voor hem namelijk alles zijn: de bron van transcendente troost, een humoristische relativering, zijn epische soundtrack voor een race en de ultieme bron van vrijheid.

Zware Metalen bracht deze keer een luistertip in van Cognitive, aangezien de techdeathband onlangs zijn nieuwe plaat Abhorrence. Bij gebrek aan een review moeten jullie het doen met deze fraaie single en videoclip die bij fans van Cattle Decapitation ongetwijfeld in goede smaak zal vallen.

De radioshow beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

Links: