Metalcafe Live maakt volgende editie bekend

Het eerste Metalcafe Live van dit jaar in de Hilversumse Vorstin moet nog plaatsvinden, of de volgende is alweer aangekondigd. En het wordt een bijzondere: thrash/deathmetalband Beyond the Pale presenteert 9 maart zijn eerste EP. Nafearya sluit ook aan. 

Het vanuit Utrecht opererende Beyond The Pale heeft de grootste tragedie al achter de rug. Ontstaan tijdens de Covid 19-lockdowns in 2020, overleed tijdens het eerste optreden ooit gitarist Jeroen van Donselaar op het podium. Aangeslagen maar vastberaden de muzikale reis in zijn naam door te zetten, werd er met Geoffrey Maas een nieuwe gitarist gevonden. Nu is de band klaar om zich echt aan de wereld te zien. Aan de leden zal het niet liggen: u kent ze al van Paper Doll Decay, Bloodgod, Disquiet, Altar en AltarEgo.

Uit Zaanstad komt Nafearya, metalband met een tweede album op komst. De heren zijn wat lastig in een hokje te plaatsen en maken vooral levendige en melodieuze muziek met elementen uit verschillende genres. Vanuit de diepste duisternis van onze planeet schrijven zij graag in verhalen, niet op genre. Hoewel de ideeën en persoonlijkheden van het viertal goede vrienden erg verschillend zijn, weten zij dit goed in te zetten bij het maken van knallende songs.

De voorverkoop voor Metalcafe Live is al begonnen.

Links: