Livebeesten van Schammasch met Enthroned naar P60

Dikke kans dat u als liefhebber van black metal de laatste jaren het Zwitserse Schammasch bent tegengekomen op een podium. De band tourt erop los én bestookt de mensheid volop met studiowerk. Het drukke bandleven heeft inmiddels geleid tot het vertrek van bassist A.T. 5 januari staan zijn oude maatjes in P60 in Amstelveen. 

Het wegvallen van A.T. is de eerste wijziging sinds het ontstaan van Schammasch in 2009. De avantgardistische blackmetalband vult zijn positie voortaan in met sessie-muzikanten. Op het prima vierde album Hearts of No Light, speelde A.T. nog wel mee en was hij dus mede-verantwoordelijk voor het hoge, beklijvende en angst inboezemende occulte gehalte van de plaat die inmiddels volledig is te beluisteren op YouTube.

Maar het is het podium waar Schammasch in de natuurlijke habitat is, zoals op het Franse Tyrant Fest in 2018:

Zware Metalen zag de band dat jaar in 013 in Tilburg en had een fijn uurtje ‘de wereld om mij heen bestaat niet’. Een jaar eerder, op Roadburn, hoorde Zware Metalen de ‘perfecte donkere soundtrack’. Liefhebbers weten dus genoeg. Schammasch moét je zien.

Zelf de intensiteit van Schammsch ervaren? 5 januari staat de band samen met Enthroned en Caronte in P60 in Amstelveen. Er zijn nog tickets te verkrijgen voor het concert.

Links: