Gevarieerd metalfeest in De Verlichte Geest

De Verlichte Geest in Roeselare maakt zich op voor een metalfeest met bands uit verschillende genres. Morgen, zaterdag 2 februari, is deathmetalband Carrion de afsluiter van de avond. De instrumentele post-metal/rockband Stories from the Lost en stonermetalband Huracán zijn de mannen dan al voorgegaan. Het bal wordt geopend door metal/hardcore/mathcoreband Cyclus.

Het eigenzinnige Cyclus heeft, verdeeld over drie EP’s,  de afgelopen jaren het conceptverhaal SEKT uitgebracht. De albums zijn losjes gebaseerd op de film The Day the Earth Stood Still uit 1951. Vlak na de release van Act 3 in juni vorig jaar, verschenen de EP’s ook op het volledige album SEKT, dat bol staat van de stijlwisselingen. Het is een fascinerende release van een fascinerende band.

Het Gentse Huracán heeft al twee albums op zijn naam staan. Het titelloze debuutalbum uit 2015 en opvolger Realm of Instability uit 2017, deden mening stonerhart sneller slaan. De korte biografie van de band is er een voor een select gezelschap aan intimi: ‘Huracan ( also ‘hunraqan’ or ‘hurakan’) is the k’iche maya God of wind, storm and fire. Harsh, bad-tempered riffing and an urge to play. The ugly cousins of matt pike and King buzzo.’

Stories from the Lost doet het met minder woorden. De band uit Zottegem speelde op de eerste twee albums namelijk instrumentale post-metal/rock, waarbij het tweede album Impairment prima in de smaak viel op de Zware Metalen-burelen.  In 2017 werden voor Exoplanet opeens vocalen van stal gehaald en dat zorgde voor een fijne melancholische doominjectie aan het bandgeluid.

Afsluiter Carrion kwam in 2013 bescheiden binnenvallen met debuutplaat Revelations, maar zette vorig jaar met Time to Suffer al een grote stap vooruit. Live spelen de heren op een hoog niveau. Op Antwerp Metal Fest zagen we de band een ‘knallend zware set, zonder franje’ geven. En zo hoort het bij death metal. De band is zelf overigens ook wel tevreden over dat tweede album.

Links: