Botch is terug (en doet Patronaat aan)

Slechts twee studio-albums staan er op het palmares van Botch: mathcoreband uit Tacoma in de Amerikaanse staat Washington: American Nervoso uit 1998 en We Are the Romans uit 1999. Drie jaar later viel de groep alweer uit elkaar maar de herinnering aan de groep bleef levend en nu zijn de mannen weer terug. Voor even. Maar op een mini-tour wordt morgen wél halt gehouden in Haarlem. 

Het was een combinatie van factoren die het einde van Botch inluidden in 2002. Onderlinge spanningen zorgden ervoor dat er niet meer gecommuniceerd werd, het tweede album werd zó juichend ontvangen dat de druk om de derde te maken te groot werd en de verschillende bandleden gingen aan de slag met projecten en andere bands als Minus the Bear, Narrows, Roy, Russian Circles en These Arms Are Snakes. Op 15 juni van dat jaar werd het laatste optreden gegeven en er verscheen nog een EP. Maar helemaal los van Botch kwamen gitarist Dave Knudson, zanger Dave Verellen, bassist Brian Cook en drummer Tim Latona niet.

Heruitgaven van albums verkochten in een mum van tijd uit en de roep om meer bleef. Vorig jaar november verscheen er doodleuk een nieuw opgenomen nummer op een heruitgave van We Are the Romans, er was een optreden op een privéfeest en… toen de aankondiging van twee reünieshows in Seattle, die binnen dertien seconden waren uitverkocht. Er kwam nóg een optreden bij en uiteindelijk een tour door de Verenigde Staten later dit jaar. Maar ook nog optredens in Japan én drie in Europa: 14 juni in het Duitse Keulen, 16 juni op Hellfest Open Air in Frankrijk maar het begint 13 juni toch echt in Patronaat in Haarlem. Het is voor het eerst in bijna 23 jaar dat Botch weer voet zet op Europese bodem en waarschijnlijk voor het laatst, want na de Amerikaanse tour houden de mannen het weer voor gezien.

Ervaar zelf hoe belangrijk Botch is geweest op de wereld van mathcore, metalcore, hardcore en punk. Natuurlijk geven je vrienden van Zware Metalen ook kaartjes weg!  

Links: