Black metal battle: grand finale

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat Zware Metalen de ‘death metal battle’ organiseerde. Weet u het nog? Zestig bands streden om de titel van beste deathmetalband aller tijden waarbij alle bezoekers en stemmers op onze Facebookpagina de touwtjes volledig zelf in handen hadden. Omdat Facebook tegenwoordig geen polls meer opteert, maar vooral omdat we het initiatief graag in eigen handen hebben en het jullie iets makkelijker willen maken dan tijdens de vorige editie, geven we in 2021 een vervolg aan die battle!

De afgelopen weken hebben velen van jullie namelijk gestemd in de black metal battle. 64 bands strijden om deze zware titel en inmiddels zijn we aanbelandt bij de finale. Vanaf de start werd er uiteraard al gespeculeerd over de mogelijke finalisten en over één naam was zowat iedereen het wel eens: Emperor. Dat enkele grote namen als Mayhem, Bathory, Darkthrone en een Dark Funeral het strijdtoneel al in een eerder stadium hebben verlaten was wel verrassender. Inmiddels is de uitslag bekend en kunnen we melden dat Emperor inderdaad één van de twee finalisten is. Met een ruime meerderheid van 160 stemmen wist de band die enkele maanden geleden nog een stream verzorgde, de strijd te winnen van Gorgoroth. Van God Seed, de band die in 2009 door de leden Gaahl en King ov Hell werd opgericht nadat oud-bassist Infernus de rechtszaak omtrent de bandnaam won, namen we na ronde twee al afscheid.

Abbath @ Stonehenge festival 2019. Foto: The view photography

Emperor zal in het in de finale gaan opnemen tegen ‘the sons of the northern darkness’: Immortal! Twee maanden geleden sprak Zware Metalen nog met een groot liefhebber en verzamelaar van deze band en alsof de duvel ermee speelt: het oorspronkelijke trio heeft met het verslaan van Dimmu Borgir (dat ondanks zijn status niet echt gerekend mag worden als ‘pure’ blackmetalband) een plek in de laatste ronde bemachtigd. Hoewel het verschil in aantal stemmen al wat dichter bij elkaar lag dan aan de andere kant van het affiche, wist ook Immortal vrij gemakkelijk te winnen van de landgenoten. Abbath, de soloband van Olve Eikemo waar Infernus van Gorgoroth ook nog deel van uitmaakte in 2015 tot 2018, zagen we eveneens in een eerder stadium van het slagveld verdwijnen. Middels het onderstaande overzicht zie je de verdeling van de 332 stemmen in totaal.

Nog belangrijker: we starten meteen de finale die tot vrijdag 15 oktober 12:00 zal duren. Wie gaat er aan de haal met de titel? Geef jouw stem door!

Halve finale

  • Dimmu Borgir (35,2%, 117 stemmen)

  • Immortal (64,8%, 215 stemmen)

Halve finale

  • Emperor (74,1%, 246 stemmen)

  • Gorgoroth (25,9%, 86 stemmen)

Totaal: 332 stemmen

 

Je kunt niet meer stemmen!