Death metal battle: de tussenstand na ronde één!

Op Zware Metalen Facebook speelt zich een heuse strijd af. We zijn op zoek naar de beste deathmetalband en jij, beste lezer, jij bepaalt welke band dat wordt in de death metal battle. Inmiddels zit de eerste ronde van de battle er bijna op en mogen we tevreden concluderen dat de dagelijkse polls steeds beter worden gevonden. Er zijn ondertussen al meer dan  4.500 stemmen uitgebracht in de eerste ronde. Daarom een actuele tussenstand én wat opvallende feiten van de bewogen eerste veldslag.

In een vroeg stadium van de battle wist God Dethroned al af te rekenen met de Amerikanen van Misery Index, hoewel daar in totaliteit maar zestig stemmen zijn uitgebracht. Een andere interessante strijd tussen twee Nederlandse bands was die tussen het Zeeuwse Gorefest en het Overijsselse Asphyx, waarbij Gorefest uiteindelijk aan het langste eind trok. De Nederlandse band die op de meeste stemmen mocht rekenen was Pestilence. In een spannende strijd wisten de Achterhoekers uiteindelijk te winnen van het Zweedse Bloodbath.

Als we kijken naar battles die op de meeste stemmen mochten rekenen, zijn de krachtmetingen tussen Amon Amarth en Grave en tussen Deicide en Behemoth interessant. Hoewel twee van die vier bands in deze deathmetalbattle echt wel discutabel zijn wat betreft genretypering, mochten zowel Amon Amarth als Behemoth op bijval rekenen van veel stemmers. De veteranen van Grave werden namelijk kinderlijk eenvoudig aan de kant geschoven. Dat kan beter, toch? Verder waren het Cannibal Corpse en Death die bovenaan het affiche prijken, afgaande op de hoeveelheid stemresultaten.

Wij kijken uit naar ronde twee van de deathmetalbattle en zijn benieuwd of er wederom opmerkelijke namen zullen sneuvelen. Wat is jouw favoriet? Battle on!