20 oktober 2023: even lekker spacey rocken in Baroeg

Baroeg in Rotterdam opent morgen – 20 oktober – de deuren voor een lekkere avond rock. Maar niet zomaar rock: met het Amerikaanse Duel en Stone Golem uit eigen land, gaan we vooral richting de spacey stonerkant. 

Austin in Texas staat bekend als de muzikaalste ter wereld. Daar kunnen we de nodige avonden over discussiëren maar het is sowieso een goede broedplaats voor stonerrockbands, zoals High Desert Queen en Wo Fat. Die laatste band zette vorig jaar nog een verpletterende show neer in Baroeg. Nu is het de beurt aan Duel: een band uit hetzelfde straatje. Dit kwartet ‘rifft’ er sinds 2014 op los. De band duikt voor hun inspiratie diep terug naar de obscure proto-metal uit jaren 70 en vertaalt dat naar retestrakke old school stonerrock en doom metal. Verwacht daarom strak drumwerk, gierende gitaren en explosieve riffs. Duel, ondergebracht bij Heavy Psych Sounds, heeft vier studioplaten uitgebracht en recentelijk een livealbum van hun optreden op Hellfest in 2022.

Het Nederlandse Stone Golem neemt de concertbezoeker mee op reis. Een intergalactische reis die je brengt naar rauwe stonerrock, diepe metalriffs, meerstemmige zanglijnen en atmosferische landschappen om uiteindelijk weer veilig te landen op de Spinozaweg. Stone Golem heeft net de nieuwe EP Planet Dysphoria uitgebracht: het meest persoonlijke werk van de band waarin Sylvia, de leadzangeres en gitarist, haar verhaal als transgendervrouw vertelt met muziek die balanceert op een rand van chaos en rampspoed.

Er zijn nog kaartjes voor Duel en Stone Golem in Baroeg maar je vrienden van Zware Metalen geven ze ook weg! 

Links: