Vektor tekent bij Century Media…. of toch niet?

De Canadese SciFi-thrashers van Vektor lieten twee dagen geleden vol trots weten een contract met het label Century Media te hebben getekend.

“We zijn zeer verheugd om aan te kondigen dat Vektor heeft getekend bij Century Media Records! Ze staan al lang op onze radar en we kunnen niet gelukkiger zijn met deze nieuwe samenwerking. De opnames van ons vierde studioalbum zijn begonnen en we hebben de lat weer erg hoog voor onszelf gelegd. We staan te popelen om de volgende fase van onze wereldwijde overname te beginnen met zo’n legendarisch platenlabel. Na dit geweldige nieuws kunnen we niet wachten om dit najaar te beginnen aan onze Europese tournee, na een onderbreking van bijna zes jaar. Tot ziens, Vektonauts!”

Ook Century Media liet op hun Facebookpagina, in een inmiddels verwijderd bericht, weten blij te zijn met hun jongste aanwinst.

De blijdschap was van korte duur. In de commentaren onder het bericht werd te kennen gegeven dat het niet gewaardeerd dat het label een podium biedt aan iemand die wordt beschuldigd van seksueel- en psychisch geweld. Frontman David DiSanto werd hiervan in 2019 door zijn vrouw Katy beschuldigd. Zelf heeft hij de beschuldigingen tot op heden ontkend.

Vandaag laat Century Media weten per direct de banden met Vektor te verbreken.

Links: