Update :drummer AC/DC opgepakt voor regelen huurmoord

[Update]

De aanklacht tegen AC/DC drummer Phil Rudd is teruggetrokken. Werd Rudd gisteren nog opgepakt op verdenking van het regelen van huurmoordenaar, bezig van meth en cannabis én dreiging tot moord, vandaag staat ie alweer buiten. Zijn advocaat laat weten dat de aanklacht teniet is gedaan door het gebrek aan bewijs; het drugsbezit was niet voldoende om Rudd vast te houden.

Drummer AD/DC opgepakt voor regelen huurmoord
[6 november 2014]

Phil Rudd, drummer van AC/DC, wordt verdacht van een poging tot het inhuren van een huurmoordenaar, dreiging tot moord en drugsbezit. Dat meldden Britse media. Rudd moest vandaag voor de rechter verschijnen in Nieuw-Zeeland, waar hij eerder op de dag was opgepakt. Dit melden verschillende media vandaag.

Rudd zei niets in de rechtszaal en werd op borgtocht vrijgelaten. Hij moet in de stad Tauranga blijven en mag geen contact hebben met mensen die betrokken zijn bij de rechtszaak. Er hangt hem een maximale celstraf van 10 jaar boven het hoofd. Op 27 november moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen. De drummer werd gearresteerd nadat zijn huis werd doorzocht. Naast de moordplannen wordt hij beschuldigd van bedreigingen en bezit van cannabis. De namen van de twee vermeende slachtoffers zijn niet aan de media onthuld, weet demorgen.de.

De officiële Facebookpagina van de Australische band meldt het volgende: “We’ve only become aware of Phil’s arrest as the news was breaking. We have no further comment. Phil’s absence will not affect the release of our new album Rock or Bust and upcoming tour next year.”

rudd acdc

Links: