UNICEF hoeft geld van Behemoth niet, ziekenhuis wel

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) (Engels: United Nations Children’s Fund; tot 1953: United Nations International Children’s Emergency Fund) is een organisatie binnen de Verenigde Naties die zich inzet voor het welzijn van kinderen. UNICEF komt op voor de rechten van alle kinderen en heeft een opdracht: ervoor zorgen dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. En die mooie club, die hoeft geen geld van de Poolse black/deathmetalband Behemoth.

Wat is het geval: de band verkocht via de eigen webwinkel onderstaande teddyberen waarvan het de opbrengst wilde doneren aan de Poolse afdeling van UNICEF. Maar die club – die dus nogmaals opkomt voor de rechten van alle kinderen – hoeft het geld niet en wimpelde Behemoth af met een mailtje dat deze strekking had:

Hartelijk dank voor uw interesse in onze organisatie en uw bereidheid om deel te nemen aan het “Bedrijf met Hart”-programma.

Volgens haar regelgeving wordt elke entiteit die zich aanmeldt voor deelname aan het programma onderworpen aan verificatie in termen van mogelijke risico’s in verband met het tot stand brengen van samenwerking. Helaas willen we u meedelen dat vanwege de aard van de berichten bij de producten die u verkoopt, we u niet kunnen kwalificeren voor deelname aan dit specifieke programma.

Bandleider Nergal heeft laten weten dat het verzamelde geld naar een ander goed doel gaat, bassist Orion vindt de Poolse afdeling van UNICEF vooral ‘zielig’.

UPDATE: De totale opbrengst van de berenverkoop, ongeveer 2.200 euro, is inmiddels gedoneerd aan het grootste kinderziekenhuis in de woonplaats van Nergal, Gdańsk.

De bewuste, boosaardige beer

Link: