Update: Sound of Metal wint twee Oscars

De Belgische coproductie Sound of Metal is in de prijzen gevallen op de uitreiking van de Oscars. De film over een drummer, geproducet door Bert Hamelinck van productiehuis Caviar, won de Oscar voor beste geluid en voor beste montage en verzilverde zo twee van zijn zes nominaties. “Na drie jaar werken aan dit project, is dit de mooiste afronding die we ons konden voorstellen”, zei Hamelinck vanochtend op Radio 1. Het beeldje voor beste film won Hamelinck niet.

Sound of Metal is het debuut van regisseur Darius Marder en vertelt het verhaal van de ex-verslaafde noise metal drummer Ruben (Riz Ahmed) die onverwacht zijn gehoor verliest terwijl hij samen met vriendin Lou (Olivia Cooke) op tournee is. De productie, die te zien is op Amazon Prime, won eerder deze maand ook al twee BAFTA’s, die voor beste geluid en beste montage.

(Bron: GVA.be)

[15-03-2021]

De Oscars 2021 zullen op 25 april uitgereikt worden en onder de genomineerden bevindt zich een film die metalheads zeker zal aanspreken. De Film Sound of metal, van de Belg Bert Hamelinck en zijn internationale productiehuis Caviar, dat ook zes nominaties versierde, waaronder in de categorie voor beste film, maakt daarbij ook nog eens veel kans om één of meerdere Oscars in de wacht te slepen. Het zou de eerste keer zijn dat een Belgisch productiehuis het zo ver schopt op de Oscars. Aanvankelijk zou Matthias Schoenaerts in die film de hoofdrol spelen, maar uiteindelijk ging die rol naar Riz Ahmed, die genomineerd werd voor beste acteur. Een week na de première van de film op het filmfestival van Toronto werd Sound of metal opgepikt door Amazon Studios. Hier zie je de trailer.

 

 

Link: