Slayer opent digitaal museum

Nieuw werk kunnen we vergeten en een nieuwe tour waarschijnlijk ook, maar Slayer is nog allerminst dood en begraven. De heren hebben nu een digitaal museum gelanceerd: Slaytanic Verses.

Het archief bevat nu nog vooral foto- en beeldmateriaal van liveoptredens sinds de eerste Slayer-show op 31 oktober 1981 in het South Gate Park Auditorium in South Gate in de Amerikaanse staat Californië tot en met het laatste concert tijdens de afscheidstour op 29 november 2019 in het op een uur verderop gelegen The Forum in Los Angeles. Ook leren we meer over de BC Rich ‘White Devil’-gitaar van Kerry King, de ESP Black Satin-basgitaar van Tom Araya en de eerste gitaar van Jeff Hanneman: een Les Paul uit 1978. Het is de bedoeling dat het digitale museum volop wordt uitgebreid.

De flyer van de eerste Slayer-show. Jeff Hanneman zei erover: “I was nervous as fuck before we went on, but as soon as we started playing, I loved it because I loved showing off. Once I got up there, I was like, ‘Yeah, this is great!'”

Voor degenen met een dikke portemonnee onder ons zijn er ook collectibles te koop. Een gouden plaat van South of Heaven met een naam naar keuze erop gaat weg voor 265 euro. Maar als u er de handtekeningen van maar liefst twee bandleden erop wil (en dan mag u raden welke), betaalt u 790 euro. Er zijn ook (kopieën van) handgeschreven teksten van de nummers Gemini, Cult en Unit 731: 279 euro zonder handtekening en 619 euro met krabbeltje van de heer Araya.

Een koopje: de handgeschreven tekst voor Cult mét handtekening van Tom Araya

Link: