Première: The Color of Rain – Cult of the Cosmic Flood

Exclusief bij Zware Metalen: de de eerste single van het nieuwe Nederlandse extreme metalgezelschap The Color of Rain. Hier is Cult of the Cosmic Flood:

The Color of Rain komt voort uit Zwotte Kring: een klein collectief aan ondergrondse muzikanten die elkaar gevonden hebben in een voorliefde voor doorgaans zwartgeblakerd metaal. Daarom treffen we nu aan: Floris Velthuis (bas, drums en toetsen, Asgrauw, Schavot, Meslamtaea en Sagenland) en zanger Devi Hisgen (Cthuluminati, Teitan). Geestelijk vader van The Color of Rain is evenwel Gerhans Meulenbeld (Sad State of Decay, ex-Incission, ex-As Empires Fall), die als gitarist verantwoordelijk is voor de muziek en teksten.

De oorsprong van de band ligt in de tijd van de coronapandemie, toen het leven weer eens bewees broos en zinloos te zijn. Dit gevoel van nietigheid inspireerde Meulenbeld voor de band. Terwijl er een toenemende minachting voor de mensheid en haar belachelijke pogingen om alles te begrijpen ontstond, werd zijn verlangen om te creëren gevoed. Gebruikmakend van zijn brede liefde voor verschillende metalstijlen, werd The Color Of Rain al snel een spannende combinatie van atmosferische black metal en technische death met progressieve passages.

Cult of the Cosmic Flood is het openingsnummer van Oceans Above, dat 7 november uitkomt via Void Wanderer Productions. Volgens het label belooft Oceans Above een album te worden dat post-black metal vermengd met progressieve en technische death metal. Een moderne en opwindende nieuwe benadering van extreme muziek zeg maar, met een dikke en donkere mix die de luisteraar diep de afgrond in trekt. Melancholische akoestische passages en epische zwevende melodieën worden gevolgd door een spervuur ​​van zware, verontrustende en dissonante duisternis, met wervelende riffs, zware blasts en extreme, bijna schizofrene zang die de luisteraar volledig zal verleiden. Het album gaat over de zinloosheid van het leven, met teksten die spreken over de leegte in al zijn aspecten. Als je rondloopt op deze goddeloze planeet, is het niet moeilijk om naar de sterren te verlangen. Het is de enorme leegte van het leven die ons buiten de aarde trekt. Een ontmoedigend en emotioneel verhaal dat zeker tot de ziel van de luisteraar zal spreken.

De eerste CD en het eerste t-shirt van The Color of Rain zijn nu al te bestellen.

Links: