Pete ‘Commando’ Sandoval duikt op bij I Am Morbid

De Vader van de Blastbeat, Pete ‘Commando’ Sandoval, pakt de drumstokjes weer op om materiaal van Morbid Angel te spelen. Alleen niet bij de band van gitarist Trey Azagthoth, maar bij I Am Morbid, het project van oud-Morbid Angel zanger/bassist ‘Evil D’ Dave Vincent. 

Hoewel niet de orginele drummer van Morbid Angel, speelde Sandoval op alle releases van de band tot aan Illud Divinum Insanus uit 2011. Hij onderging toen een operatie aan zijn rug. Tijdens zijn herstel bekeerde Sandoval zich tot het christendom, waardoor hij niet meer terug wilde keerde bij de band gezien het ‘satanische karakter’. Sandoval gaf daarna een doorstart aan deathmetal/grindcore-act Terrorizer.

Commando (links) met Evil D

Nu sluit hij aan bij I Am Morbid dat op het punt staat een tour te ondernemen waarbij het tweede album van Morbid Angel, Blessed are the Sick, centraal staat. Dat betekent dat twee van de vier muzikanten die verantwoordelijk waren voor dat legendarische album uit 1991 op het podium staan. Gitarist Richard Brunelle overleed in 2019, Trey Azagthoth probeert nog steeds Morbid Angel draaiende te houden.

Overigens betekent de komst van Sandoval dat drummer Tim Yeung plaats moet maken. Yeung was overigens weer de vervanger van Sandoval tijdens de opnames van Illud Divinum Insanus.

Link: