Numenorean en Gaerea bezoeken Nederland

Sinds het nieuwe album Adore van de post-blackband Numenorean een dikke 95/100 punten van Zware Metalen toebedeeld kreeg, heeft de redactie uitgekeken naar het moment dat de Canadese groep de Atlantische oceaan oversteekt voor optredens in Nederland of België. Dat moment is nu aangebroken, en wel met het Portugese Gaerea ter ondersteuning. In samenwerking met Season Of Mist is Zware Metalen ook nog eens mediapartner van de tour geworden, wat betekent dat je interviews, prijsvragen en concertverslagen over deze rondvaart mag verwachten. Helaas is er geen pitstop in België, maar op 20 december is De Pit in Terneuzen voor de Belgen wellicht haalbaar. Als kers op de taart verzorgen het eigen Soul Grip en Kuar Nhial daar de support. Voor de rest van Nederland zal 19 december in Patronaat te Haarlem waarschijnlijk beter uit komen. Hier een uitsnede van onze albumrecensie van Adore om je te overtuigen:

“Geslagen, gebroken, op het canvas gemept… en dan toch een uitweg vinden uit alle miserie. Rechtstaan en weer verdergaan. Dit is de insteek, dit is het thema dat de Canadezen van Numenorean gebruiken op de tweede langspeler: Adore. Een beklijvende ritmesectie, doorleefde en emotionele ontladingen middels gevoelige zangpartijen, melancholische gitaarlijnen… de plaat heeft het allemaal.”

Maar laten we het uitstekende Gaerea ook niet over het hoofd zien, dat vorig jaar sterk debuteerde bij Transcending Obscurity met de plaat Unsettling Whispers:

“Gaerea klinkt als een dolle hond die in zijn eigen staart wil bijten en daar telkens net niet in slaagt. Beukend agressief en toch over de hele linie melodieus met verrassende breaks. In de nummers zit een mooie spanningsboog en het album kent een goede dynamiek. Gaerea werd slechts twee jaar geleden opgericht en komt nu al met een kwalitatief hoogstaand album. Dat belooft wat voor de toekomst. Liefhebbers van het genre gaan deze band vanaf nu volgen en dat is een bindend advies.”

 

 

Links: