Into Darkness is niet meer

Into Darkness, het eendaagse festival voor de donkere subgenres in Neushoorn in Leeuwarden, is niet meer.  Na vijf edities heeft de organisatie besloten de stekker eruit te trekken, althans onder deze naam op deze locatie. Op Facebook schrijft de organisatie: 

Vanwege verschillende oorzaken kunnen we het ons niet veroorloven om een zesde editie op te zetten. Dat doet pijn en het spijt ons bijzonder dat we dit nieuwe moeten meedelen, maar het is wat het is.

Aan de andere kant, als organisatie hebben we ons hart voor muziek die we aanboden op het festival niet verloren en krijgen we veel positieve energie van de geweldige reacties die we de afgelopen jaren hebben ontvangen van publiek en pers. Samen met Neushoorn en de mensen achter Into Darkness werken we aan nieuwe, maar genre-technisch dezelfde ideeën wat betreft een nieuw festival, dat we vanaf de grond zullen opbouwen. Wellicht gaan we in de toekomst nog verder met Into Darkness, maar dan op een andere wijze en op een andere locatie. We zijn dus nog niet klaar!

Zware Metalen was present op Into Darkness in 2018, 2017 en 2016 en noemde het eerder ‘Een evenement van ongekende kwaliteit voor de extremere metalvormen’.

Links: