Gerommel bij My Dying Bride (update)

Inmiddels heeft de band ook de reden aangegeven omtrent de afzeggingen. Zo meldt frontman Aaron Stainthorpe, dat de ziekte van een direct familielid van hem een situatie heeft gecreëerd waarbij volledige toewijding aan deze persoon noodzakelijk is. Geruchten over het uit elkaar vallen van de band worden daarmee meteen ontkracht. Daarop vult hij aan dat de band op het moment druk bezig is met het aankomende nieuwe studioalbum van My Dying Bride. Stainthorpe zal zijn bijdrage leveren zodra het moment geschikt is, zodat het album in 2018 uitgebracht kan worden via Nuclear Blast.

[26-10-2017]

Zojuist is bekendgemaakt dat My Dying Bride ook niet zal spelen op de aankomende Eindhoven Metal Meeting. De organisatie van het festival probeert spoedig een waardige vervanger te strikken.

[21-10-2017]

Er speelt iets bij de Britse dooomgrootheid My Dying Bride. Eind vorige maand zegde de band een dag voordat er moest worden opgetreden het HRH Doom vs HRH Stoner-festival in het Engelse Sheffield af. Nu zijn optredens op Madrid is the Dark op 1 december in Spanje en Aalborg Metal Festival in Denemarken begin november geannuleerd. Dat laatste festival raakte daarmee na Morbid Angel de tweede headliner kwijt. Vervanger van My Dying Bride in Aalborg is Dark Funeral.

In Eindhoven zullen de ontwikkelingen met spanning in de gaten worden gehouden: de doomband moet er 15 december de eerste dag van de Metal Meeting afsluiten.

Link:

My Dying Bride Facebook