Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins overleden

Gisteren is Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins overleden. De band heeft in een Twitterbericht gezegd volledig uit het veld geslagen te zijn door de tragische en veel te vroege dood van hun geliefde Taylor.

Foo Fighters was op tour in Zuid-Amerika toen de hard meppende, goedlachse drummer plots overleed. Gisteren nog bracht de groep onder de naam Dream Widow in het kader van de horrorfilm Studio 666 een metalplaat uit. Inmiddels hebben vele collega’s uit de rock- en metalwereld met verslagenheid gereageerd op het nieuws. Zo sprak Metallica-drummer Lars Ullrich direct tot Taylor:

Bij BottleRock kort geleden, had ik de beste plek in de zaal recht boven je en ik stond weer vol bewondering te kijken hoe je Foo Fighters moeiteloos door een twee uur durende festivalset stuurde met de perfecte balans tussen “swing, swagger, bounce and insane chops”.”

en

“Je belletje van een week geleden raakte me en inspireerde me en ik zal altijd dankbaar zijn voor de manier waarop jij onze gemeenschap promootte, zoals in je afscheidswoorden … Drummers stick together!” Damn right brother. Except now the community is lesser without you.”

Taylor Hawkins werd vijftig jaar.