Folkmetal-festival Paganfest keert terug in 2025! (en komt weer naar Nederland!)

Na een decennium afwezigheid maakt Paganfest in 2025 een triomfantelijke terugkeer met een line-up die elke fan van pagan en folk metal zal doen watertanden. De bands Alestorm, Ensiferum, Týr, Heidevolk en Elvenking staan klaar om de podia in heel Europa en het Verenigd Koninkrijk te bestormen. Paganfest doet tijdens de tournee in 2025 ook Nederland aan. Op 2 februari 2025 maakt de tour een tussenstop in 013 Poppodium in Tilburg.

Paganfest, georganiseerd door RTN-Touring (Rock The Nation), was van 2008 tot 2015 een van de meest succesvolle festivaltours in de pagan en folk metal scene. Het festival, dat zeven edities in Europa en twee in de Verenigde Staten kende, werd de afgelopen jaren gemist door zowel fans als artiesten. De aankondiging van de terugkeer van dit iconische evenement zorgt dan ook voor veel opwinding binnen de metal-gemeenschap.

Nederland is ook goed vertegenwoordigd op deze tour met Nederlandse trots Heidevolk, die ook mee gaat op deze tour. Bekend om hun krachtige mix van folk en metal, brengt Heidevolk een unieke Nederlandse flair naar het internationale metalpubliek.

Met optredens in legendarische zalen belooft de editie van 2025 de grootste en meest memorabele tot nu toe te worden. Voor veel van de deelnemende bands was Paganfest een belangrijke stap in hun carrière en hielp het hen om uit te groeien tot headliners van grote festivals. Nu hebben vijf van deze bands de krachten gebundeld om de vlag van Paganfest opnieuw te hijsen. Zoals de organisatie het zelf zegt: “Laten we drinken uit een hoorn, niet uit een blik!”

Tickets en info via www.paganfest.live.

Link: