Finale Metal Battle zaterdag in Harderwijk

De finale van de Metal Battle is daar. Zaterdag 20 opent Estrado in Harderwijk de deuren voor de definitieve schifting in de deelnemende bands. Er zijn er nog drie over: Serotonia, Hesken en Loyalty Ends Here. Voor de nieuwsgierige bezoeker is er zaterdag ook een optreden van death/thrashgezelschap Black Rabbit

De winnaars van de drie veldslagen (halve finales) strijden voor de titel Winnaar Metal Battle 2023 en het daarbijbehorende prijzenpakket: gegarandeerde optredens op een aantal festivals, coaching door professionals uit de metalindustrie en de nodige media-aandacht.

Serotonia is de winnaar van Veldslag West. Opgericht in 2018 speelt deze band al een half decennia stevige metalcore. Zelf noemen ze bands als As I Lay Dying, Periphery en In Flames als hun invloeden. Dat klinkt niet alleen veelbelovend, het was zelfs goed genoeg om de beste bands van drie andere provincies uit te schakelen. Nu wacht de eindstijd voor de vier heren en dame die in ieder geval al aandacht van het Noordhollands Dagblad hebben gehaald (betaalmuur!).

Hesken reist vanuit Zwolle af naar Harderwijk als winnaar van de Veldslag Noord. Deze progmetalband leunt heel sterk op sferen uit de meer melodieuze death metal en mixen genoeg andere stijlen door hun bandgeluid om de aandacht van een groter publiek te kunnen trekken. De vaderlandse podia worden door alle corona-perikelen pas sinds dit jaar verkend, wie weet waar de toerbus na zaterdag heen stuurt.

Als winnaar van Veldslag Oost kwam Loyalty Ends Here naar voren. Metalcore met straffe riffs en heerlijk catchy melodieën en de typische screams die de muziek aanvullen.  Invloeden voor het kwintet zijn onder andere Trivium, As I Lay Dying en Lamb Of God. Twee singles zijn er tot nu toe verschenen vanuit Haarlem, beiden keurig voorzien van een video. De laatste, Testament, is al ruim vijfeneenhalf duizend keer bekeken.

De speelvolgorde wordt volgens de loting twee uur voor de battle bepaald. Het speelschema is als volgt:

  • 19.30 uur: zaal open
  • 20.20 – 20.50 uur: band 1
  • 21.10 – 21.40 uur: band 2
  • 22.00 – 22.30 uur: band 3
  • 22.50 – 23.20 uur: Black Rabbit
  • 23.30 uur: jury-uitslag

Er zijn nog kaarten voor de finale van de Metal Battle.

Links: