Doodsoorzaak Riley Gale (Power Trip) bekend

De doodsoorzaak van Power Trip-zanger Riley Gale is bekend. Gale overleed vorig jaar op 34-jarige leeftijd aan wat nu blijkt, de gevolgen van een overdosis.

Toch zit er iets meer achter dan het op het eerste gezicht lijkt. Gale had teveel fentanyl in zijn bloed en zijn dood wordt gezien als een ongeluk. Fentanyl is een pijnstiller die lijkt op morfine maar honderd keer sterker is. In een commentaar legt metal e-zine Toilet ov Hell uit dat de eigenlijke schuldige aan het overlijden van de voorman van Power Trip het Amerikaanse gezondheidssysteem is.

Gale had in 2014 een serieus ongeval op het podium en leed sindsdien aan heftige rugpijn. Als Amerikaan zonder vaste baan had hij geen vangnet of gezondheidsverzekering. De zanger ging daarop zelf aan de slag met medicatie: uit pure noodzaak, niet met het doel om high te worden. Op 24 augustus 2020 liep dat fout af. Riley Gale is niet de enige: fentanyl, waarvan twee milligram gram al dodelijk kan zijn, is doodsoorzaak nummer één bij drugsgerelateerde sterfgevallen in de Verenigde Staten.

 

Link: