Doodsoorzaak Alexi Laiho bekend

De doodsoorzaak van de onlangs overleden oud-Children of Bodom-voorman Alexi Laiho is bekendgemaakt: degeneratie van het bindweefsel van de lever en alvleesklier als gevolg van overmatig alcoholgebruik. Ook werd er een mix van pijnstillers, opioïden en slaappillen in zijn lichaam gevonden. 

Het nieuws is naar buiten gebracht door Kimberly Gross, de vrouw waarvan Laiho in 2004 scheidde. De zanger/gitarist trouwde in in 2017 met Kelli Wright maar nu blijkt dat hij nooit officieel van zijn eerste vrouw is gescheiden, waardoor zij nu geldt als zijn weduwe. Gross kreeg dan ook het autopsierapport. Ook is inmiddels duidelijk dat Laiho al op 29 december 2020 is overleden.

Gross is van plan een goed doel in naam van Laiho te starten om mensen te ondersteunen die kampen met verslavingen.

[4-1-2021]:

2021 begint lekker: zanger/gitarist Alexi Laiho is op 41-jarige leeftijd overleden. De Fin maakte furore met de melodieuze power/deathmetalband Children of Bodom, dat eind 2019 ophield te bestaan. Laiho richtte daarna Bodom After Midnight op. Zijn bandleden berichtten over het overlijden via Facebook. Verdere informatie is niet bekend gemaakt. Zijn voormalige bandleden lieten eveneens via Facebook weten dat de gitarist de laatste jaren gezondheidsproblemen had.

Links: