Details rondom afscheid Pim Voormeulen

Het initiatief rondom de erehaag voor Pim Voormeulen, is een stuk concreter geworden. Dit zijn de details:

  • Wie dat wil kan vanaf 10:00 uur verzamelen bij creatieve broedplaats dB’s, CAB-Rondom 100 (direct naast station Utrecht-Zuilen), in Utrecht. Vanwege de coronamaatregelen is dB’s niet geopend maar er mag gebruik worden gemaakt van de bankjes en tafels op het veldje voor het complex. Er is mogelijkheid om koffie en thee te krijgen.
  • De crematie van Pim vindt plaats in Crematorium Domstede, Proostwetering 8 in Utrecht. Wie met de auto bij dB’s is, wordt verzocht belangstellenden voor de erehaag mee te nemen. De rit duurt tien minuten. Lopend is dit vijftig minuten, fietsend vijftien. Met het openbaar vervoer kan ook, dit varieert van 28 tot 36 minuten.
  • Er is een appgroep aangemaakt voor automobilisten en meerijders. Deze wordt beheerd door Melanie Fama-Nijkamp. Stuur haar een bericht als je toegang wilt tot de appgroep.
  • Aanvang voor verzamelen voor de erehaag voor Pim is vanaf 12:00 uur op het pad vanaf de ingang van het crematorium naar het gebouw. De erehaag moet om 12:30 gereed zijn. Wie wil kan bij het passeren van de kist met Pim bloemen neerleggen of het glas heffen (zelf meenemen, dat zou Pim ook gedaan hebben). Het is geen stille erehaag: wie dat wil kan muziek laten horen. Neem dus je afspeelapparatuur mee!

Bloemstuk

Door de initiatiefnemers van de erehaag is er een bloemstuk geregeld. Hiervoor kan gedoneerd worden:  NL64RABO0175292647 ten name van AAJ Roes. Van het geld dat overblijft wordt iets leuks gedaan voor de familie van Pim.

Livestream

Voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn, wordt er een livestream beschikbaar gesteld (inlogcode: 2JC7-WXD2).

Donatie

Pim leed aan de chronische aandoening Neurofibramatose type 1 (NF1). Wie de Neurofibramatosevereniging Nederland wil steunen kan een donatie doen in Pim’s naam: NL05INGB0004420705, ten name van NFVN onder vermelding van ‘donatie Pim Voormeulen’.

[3-1-2022]:

Het overlijden van Pim Voormeulen heeft het nodige losgemaakt. Van alle kanten komen condoleances voorbij en er is een online condolanceregister geopend. Ook is er het initiatief genomen om tijdens de uitvaart van Pim, zaterdag 8 januari om 13:30 uur in Utrecht, een erehaag te vormen en een laatste keer het glas te heffen.

[28-12-2021]:

Iedereen die met enige regelmaat naar concerten in Nederland ging, is Pim Voormeulen wel eens tegen het lijf gelopen. Van de kleinste podia op donderdagavonden tot buitenfestivals aan de de rand van het land: Pim was er altijd. Vandaag heeft hij besloten een einde aan zijn leven te maken. Pim is 29 jaar geworden.

Foto: Facebook Pim Voormeulen

Buiten het platlopen van concerten maakte Pim video’s. Op zijn palmares prijken onder andere clips voor Soulburn, Disquiet en Grindpad. Ook maakte hij een documentaire over Neurofibramatose type 1 (NF1), de chronsiche aandoening waar hij aan leed.