Cliff Williams (AC/DC): ‘Het is mooi geweest’

Cliff Williams (AC/DC): ‘Het is mooi geweest’

De trouwste adjudant van AC/DC-opperhoofd Angus Young stopt ermee. Cliff Williams (66) hangt na de huidige tour zijn bas aan de wilgen. De Engelsman is weliswaar niet de originele bassist van de van origine Australische band, maar voegde zich binnen vijf jaar na oprichting bij de groep.

Cliff Williams

Williams toert sinds 1977 de wereld rond met AC/DC, maar voelt dat stoppen nu het juiste moment is. De laatste tijd is er veel gebeurd met de band die gitarist Malcom Young (ongeneeslijk ziek), drummer Phil Rudd (celstraf wegens drugsgebruik en bedreiging) en zanger Brian Johnson (gehoorproblemen) zag wegvallen.

De bassist zegt daarover: ‘Het is de laatste veertig jaar mijn leven geweest, maar na deze tour stop ik met optreden en opnemen. Het verlies van Malcolm en de gebeurtenissen met Phil en Brian maken het anders. Ik voel van binnen dat dit de juiste beslissing is.’ AC/DC heeft in augustus en september nog tien concerten in de Verenigde Staten op de planning staan. Zanger bij die concerten is Axl Rose.

Links: