Alcatraz: Vltimas vervangt Myrkur

Alcatraz heeft een fraaie vervanger voor Murkyr gestrikt: supergroep Vltimas!

Alles op een rijtje zit het affiche er zo uit:

[25-06-2019]:

Toch nog een wijziging in de Alcatraz line-up: zangeres/multi-instrumentaliste Amalie Bruun is te zwanger, waardoor haar Myrkur niet op kan treden. Een vervanger wordt nog bekendgemaakt.

[06-05-2019]

Alcatraz heeft de laatste toevoeging aan het programma gedaan: de zingende drilboor Uso Dirkschneider maakt met zijn U.D.O. de line-up compleet.

Inmiddels zijn ook de timetables bekend.

[2-5-2019]:

Avatar heeft een sprongetje gemaakt in de line-up van Alcatraz: de band sluit de zaterdag af en wordt daarmee voor de eerste keer in de bandgeschiedenis headliner op een groot zomerfestival. Het podium wordt speciaal voor de set van de Zweden aangepast om al het vuurwerk een plekje te kunnen geven en om alles op te nemen, want de band brengt een live-registratie uit van het concert op 10 augustus.

Eerder zijn ook Fifth Angel en Sanctuary toegevoegd aan de line-up waar nu nog een plek is voor één band. De overige headliners zijn Saxon en Avantasia.

[20-3-2019]:

Alcatraz heeft een nieuwe naam bekendgemaakt: Thin Lizzy speelt op de vrijdag in Kortrijk. Dat weten we, omdat de dagindelingen ook bekend zijn gemaakt.

Thin Lizzy bestaat tegenwoordig uit: Scott Gorham (gitaar), Darren Wharton (keyboard), Damon Johnson (gitaar), Scott Travis (drums), Tom Hamilton (bas) en Ricky Warwick (vocalen en gitaar).

Alle aangekondigde bands tot nu toe in één plaatje:

[18-03-2019]:

Een deathcore- en een deathmetaltoevoeging voor Alcatraz: Thy Art is Murder en Decapitated!

[20-2-2019]:

Vandaag bevestigde het festival de komst van Avantasia. Deze laatste hield onlangs nog het splinternieuwe album Moonglow boven de doopvont. Ook de trashers van Vio-Lence veroverden een plaats tussen de line-up:

[14-2-2019]:

De 2019-editie van Alcatraz gaat de grootste ooit worden. Niet alleen zijn er weer twee namen toegevoegd aan de toch al indrukwekkende line-up:

er komt zelfs een derde podium bij! La Morgue krijgt een plekje vlakbij camping The Graveyard en is bedoeld voor (voornamelijk) Belgische bands die doorgaans in de underground bivakkeren. Onder het motto ‘geen openers, geen headliners, gewoon bands’ is dit de line-up:

[22-01-2019]:

Alcatraz gooit er maar weer wat namen tegenaan:

[3-12-2018]

Namen! Namen! Namen!

[28-11-2018]:

Vanuit Kortrijk blijft het namen regenen:

[28-11-2018]:

Alcatraz gooit maar weer een paar namen naar buiten:

[22-11-2018]

Onze vrienden van Alcatraz hebben weer meer namen gedropt!

[22-11-2018]

Zoals dat tegenwoordig hoort, is ook Alcatraz Hard Rock & Metal Festival begonnen met het prijsgeven van namen voor de komende editie op 9, 10 en 11 augustus.

In chronologische volgorde gaat het om:

Lees terug hoe het eerder dit jaar was op Alcatraz vrijdag, zaterdag en zondag.

Links: