Afscheid van Vanderbuyst

Afscheid van Vanderbuyst

vdbw

Het was voor hardrockend Nederland schrikken, toen Vanderbuyst eind vorig jaar, vlak na de release van haar vierde album At the Crack of Dawn bekend maakte, dat ze er mee ging stoppen. Het bleek ondanks alle inspanningen en investeringen niet mogelijk om er zelfs maar een droge boterham aan over te houden. Nog een zooi optredens in 2015 en dan was het klaar. De mannen hebben helaas woord gehouden. Middels twee uitverkochte optredens met diverse gastmuzikanten in de Little Devil te Tilburg werd er in stijl afscheid genomen.

vdbj

Zoals zanger/bassist Jochem Jonkman op de laatste avond nog even terugblikte vatte hij het mooi samen. De band heeft het verder geschopt dan ze zelf ooit dacht te bereiken en kijkt met trots terug. Hoogtepunten waren de tour met Saxon (dat was een serieuze investering) en op het laatst toch nog even naar Japan om daar te spelen.

vdbb

Vanderbuyst heeft sinds 2008 zo’n beetje in iedere kroeg en concertzaal in Nederland wel eens gespeeld en ging altijd volle bak. De liefde voor de tegen de metal aanschurkende hardrock spatte er vanaf. Hardrockend Nederland zal het voortaan zonder live optredens van Vanderbuyst moeten stellen. Mannen bedankt en het ga jullie goed!

vdbsweet

Links: