Warcrab – Scars of Aeons

Uit Engeland komt dit gezelschap dat met Scars of Aeons zijn tweede langspeler op de wereld loslaat. De naam Warcrab heb ik expres nog niet genoemd, want dat is echt één van de slechtste die ik in jaren heb gehoord. Waren alle figuren uit eender welke mythologie en synoniemen voor dood en verderf al vergeven ofzo? Maar ik ben blij dat het daar niet om gaat, hoewel ik mij kan voorstellen dat het artwork en de naam als combi er niet direct voor zorgen dat dit album eruit gaat springen.

Toch ga ik jullie aanraden om hierbij verder te kijken en het album toch even op te zetten. Geluidstechnisch zit het meer dan snor, daar heeft de huidige bassist en zanger van Conan wel voor gezorgd. Deze man is producer op stapels albums van naam. Voor de muziek is dit zestal natuurlijk zelf verantwoordelijk en het is even inkomen, maar dan komt het goed los. Het kan nog het beste omschreven worden als de liefdesbaby van Conan en Bolt Thrower. Deathmetalriffs op doomtempo, maar dan door de sludgemolen getrokken. Je kunt je voorstellen dat het geheel behoorlijk lomp is en zich voortsleept als een gewond monster. Hier en daar weet het nog een versnelling hoger te schakelen en ook de gitaarsolo wordt niet geschuwd. Wat mij betreft kwam het album pas echt los op de laatste twee nummers, Bury Me Before I’m Born en de titelsong, maar dat betekent niet dat de rest vullers zijn. Alleen de riffs hebben hier nog niet de finesse die wel hoorbaar is tegen het einde van de plaat.

Probeer verder te kijken en geef deze heren eens een kans als Bolt Thrower en Conan ook bij jou in de kast staan of de playlist sieren. Ik kan je geen vernieuwing garanderen, maar wel een goede uitvoering met degelijke muzikale ideeën. Natuurlijk krijgt Warcrab van mij mijn standaard punt van kritiek ( elke recensent heeft zo zijn gebrek), 34 minuten is bij dit soort muziek echt te kort voor een langspeler.

coverLabel:

Black Bow Records, 2016

Track Listing:

 1. Conquest
 2. Destroyer of Worlds
 3. In the Shadow of Grief
 4. Bury Me Before I’m Born
 5. Scars of Aeons

Line-up:

 • Mike Cieplik – Bas
 • Rich Parker – Drum
 • Leigh Jones – Gitaar
 • Paul Garbett – Gitaar
 • Geoff Holmes – Gitaar
 • Martyn Grant – Zang

Links:

Score:

76/100