Waarom Niet? – Het is Fist

Waarom Niet? heeft een nieuw album op zijn Bandcamppagina. Deze eenmansband komt uit Eindhoven en bracht eerder al albums uit als Een Spetterend Einde en Het Komt Vanzelf. Het Is Fist is de titel van de plaat en bevat nummers als Brandend Verlangen en Ik Heb Nog Nooit. Ik nam bij deze even de tekst over van het nieuwsbericht over datzelfde album. Waarom? Waarom niet. Daarom niet. Dat is geen reden. Dat is een aanwijzend voornaamwoord. Bart niet, Bart is een voornaam. Ik ben ook erg voornaam trouwens. Wat een toeval! Ik wil helemaal geen toeval, zeker niet nu de ziekenhuizen vol zitten. Met eiersalade. Jahaaa!


Het is Fist dus. Op deze plaat zitten een aantal metalen partijen, daarom reviewen we hem. Op Op Op de Fiets (één te veel op) bijvoorbeeld, dat is een metal hymne over zat naar huis rijden op een tweewieler. Luister maar mee. Doe je toch niet, ik weet het wel, maar ik kan het maar vragen natuurlijk. Ook naar nummers als Brandend Verlangen en andere disco met metal light (Semargl) gaan jullie niet luisteren. Nochtans is het pure auditieve anticonceptie en is de kans groot dat jullie DNA ethisch gezien niet genoeg meerwaarde bevat om doorgegeven te worden. Zo snappen jullie wellicht niet dat deze totaal niet grappige vorm van humor een aanklacht is tegen het bederf van de jeugd, veroorzaakt door Pornhub, alcohol, gabbermuziek, #MeToo, vetzucht, genderonzekerheid. Daarvoor is jullie grijze massa te klein en jullie bruine massa te groot.

Ook ik ben te beperkt om het grootse vernuft van Waarom Niet? te bevatten. Neen, het lukt me niet altijd om me zo plat tegen de grond voort te bewegen, als was ik een Amerikaanse loser in Vietnam anno 1968 die niet diep genoeg door de varkensstront heen kon kronkelen. En ja, de score, die moet ik wel nog geven. 3/100. Want het is de derde plaat die ik review van Waarom Niet? Geen idee wat ik ga doen binnen 98 platen trouwens …

 

 

 

Score:

3/100

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

 1. Brandend Verlangen
 2. Je Moeder Staat Op Pornhub
 3. Lang Zal Ze Raven (feat. Reefteef)
 4. Ik Heb Nog Nooit
 5. Het Is Fist
 6. Eiersalade
 7. Op De Fiets
 8. Niet Alles Is Wat Het Lijkt
 9. De Kechbatterij
 10. Spermascheet
 11. Brennedes Verlangen (bonustrack)

Line-up:

 • Friso

Link: