Waarom Niet? – Het Komt Vanzelf

Waarom Niet? – Het Komt Vanzelf
Eigen Beheer, 2014

In de categorie geniale kutmuziek komen we Waarom Niet? niet tegen. Waarom Niet? komen we nergens tegen namelijk, en nooit. Nee, ik lieg, Waarom Niet? is genomineerd voor de Nobelprijs van de Vrede. Waarom? Omdat het helemaal nergens op slaat. Na het beluisteren van Waarom Niet? kun je maar één conclusie trekken: DAAROM NIET!

Neen, als je op zoek zou gaan naar dit soort van muziek dan zou je het niet vinden. Na Gestapo Knallmuzik en Uncle Outrage behaalt Waarom Niet? brons in 2014 met een typische lachgasplaat vol geboetseerde negertjes, piemelomanie, marginaliteit, vrije tijd, shag en seks. Veel diepzinnigheid in een mengvorm van jaren tachtig electro, Finntroll-keys, toeters en bellen, met teksten die je vrij snel kunt mee”zingen”. Beetje metaal, veel “bierfolk”, YOLO-rock en ook wat Semargl-house (
Neusapotheek [ft. MDMAarten
]). Joepie.

Even ernstig nu. Het Komt Vanzelf is een plaat die mijn petje gewoon te boven gaat, bewustzijnsverruimend inwerkt tot op het niveau dat ik mijn nietigheid in dit heelal ervaar en spontaan demoleculariseer in strontium. Zeker wanneer ik de sublieme dekselversie van Daft Punk‘s Get Lucky hoor kan ik niet anders dan zeggen dat ons wiskundig stelsel geen cijfer voorhanden heeft om dit te quoteren. Maar het moet.

Tracklisting:
WNNN

 1. Ik Kan Het Wel
 2. Mijn Lul
 3. De Kakmaniak
 4. In De Frituur
 5. Het Bier Is Op!
 6. Shagtrack
 7. Je Stond Zeker Achteraan In De Rij Toen Ze Het IQ Uitdeelden
 8. Kloepoek
 9. Constipatie Fascinatie
 10. Neusapotheek (ft. MDMAarten)
 11. Mint Douchegel
 12. Verkracht Op Het Tennisveld
 13. Sorry
 14. De Aambeienboerderij
 15. CH3OH
 16. De Hele Nacht Wakker Voor Wat Mazzel
 17. Hans Spreekt (bonustrack)

Line-up:

 • Friso van Daalen – Zang, keyboards
 • Mitchell Scheerder – Drums
 • Hans Heesterbeek – Bas

Links:

Score: 1/100