Rezet – New World Murder

New World Murder, een nieuwe EP van de Duitse thrashband Rezet, telt vier nummers. De band rond frontman Ricky Wagner maakte een blijvende indruk op me in 2012, toen ik ze zag op Pooierfest in de Frontline in Gent. Leuke tijden waren dat, zonder schaamte neem ik het verslag nog eens door. Het album Civic Nightmares werd nadien wel afgekraakt door collega Kris en inderdaad, thuis klonk het allemaal ook net iets minder. Dat hield me echter niet tegen om tien jaar later de nieuwe EP met een 75% nieuwe line-up toch te reviewen. Drie nieuwe nummers en een cover, we zijn vertrokken.

The Devil’s Bride, de opener van New World Murder, laat meteen horen dat frontman Ricky nog steeds voorop staat in de mix. De thrash blijft heavy rocken en heeft ondertussen een iets voller geluid meegekregen, ook al blijft het een old school happening zonder moderne productietechnieken. De solo’s klinken wel een stuk beter afgewerkt, de drums iets beter gedoseerd, het gitaarwerk heeft meer body. Op Alien Noise levert ene Schmier (Destruction) een bijdrage, meteen ook het meest stevige en solide nummer op dit duidelijk Duits geaarde pioniersthrashplaatje.

Dead End Walking laat de rockdrang horen die de band bezit, met grooves en swing, en hier en daar uptempo thrashtempoversnellingen. De vocalen van frontman Ricky zijn het meest opmerkelijke element in dit nummer (en bij uitbreiding het ganse plaatje), vocalen die een zekere old school zuurtegraad hebben en niet altijd even toonvast uit je speakers komen tijdens de uithalen. Dat laatste komt jammer genoeg in hoge mate tot uiting tijdens de afsluitende Deep Purple-cover Fireball waarmee de band de spreekwoordelijke vuurbal compleet misslaat. Ergerlijk irritant ingezongen, nonchalant en onstrak ingespeeld, ik hou het nog netjes. Rezet heeft zichzelf hier overschat. Hou het dus maar bij de eerste twee nummers als je deze wil doornemen.

Label:

Eigen Beheer, 2022

Tracklisting:

  1. The Devil’s Bride
  2. Alien Noises
  3. Dead End Walking
  4. Fireball (Deep Purple cover)

Line-up:

  • Ricky Wagner – Gitaar, keel
  • Bastian Santen – Drums
  • Lorenz Kandolf – Bas
  • Jan-Erik Fischer – Gitaar

Link: