Plaguestorm – Empty Eyes

Plaguestorm uit Argentinië heeft al twee volwaardige albums op zijn conto. Nu komt deze éénmansband met een EP getiteld Empty Eyes waarop amper drie nummers op verzameld staan, goed voor zo een kwartiertje muziek. Noble Demon Records is de platenboer van dienst en niet om te grappen doch voor mij op heden een nobele onbekende wat eigenlijk niet zou mogen. Dit platenlabel werd immers opgericht door mensen die het klappen van de zweep kennen en werken/gewerkt hebben bij Nuclear Blast en Napalm Records. Op de roster staan er toch een paar interessante bands. Ik noem er maar een handvol, met name Night Crowned (met de heer Jaloma op drum), Zornheym (met Zorn als bandbrein) en Dawn Of Solace (een project van de heer Saukkonen).

Even terug naar de band waar het nu om draait of beter geschreven waarvan de plaat nu draait, Plaguestorm. De heer Pastor is niet vies om hulp vragen. Zo schakelt hij Okko Solanterä (Horizon Ignited) in voor zijn kwaliteitsvolle stembanden. Gebruikt hij ook de kennis en kunde op drum van Eugene Ryabchenko (Fleshgod Apocalpyse) en komt een zekere Diego Martinez ook nog eens een bijdrage leveren.

Op bijzonder lekkere wijze openen huilende gitaren die worden ondersteund door een ultrastrak drumgebeuren deze EP. Waar de mosterd vandaan komt of waar de vis gevangen werd is meteen duidelijk te horen in Scandinavië natuurlijk. Beetje verrassend is dat de heer Solanterä niet alleen een uitstekende brulboei blijkt te zijn maar het warmere, zuivere stemgeluid ook meer dan degelijk beheerst. Zo is Thrown Into The Void een meer dan aangename opener. Je hoort in niks dat de bezieler van deze band, Plaguestorm, uit Argentinië afkomstig is. Ook Gardens Of Fire klinkt zo jaren ’90 Scandinavisch als het maar zijn kan. Het nummer kent een rustigere start met wat zompig drumwerk dat wat richting wordt gegeven door alwaar de heerlijk melodieuze gitaarpartijen.

Empty Eyes is een verplicht snoepje uit Zuid-Amerika. Plaguestorm maakt een gemakkelijk weg te knabbelen en weg te slikken vorm van melodische death metal die één ieder van ons wel graag zal lusten. We worden maar al te vaak de kop ingeslagen met middelmatige bands die het “ook proberen”, sla die bands maar gewoon over, neem als bij wijze van les, de releases van Plaguestorm in de hand.

Label:

Noble Demon Records, 2023

Tracklisting:

  1. Thrown Into The Void
  2. Gardens Of Fire
  3. Empty Eyes

Line-up:

  • Sebastián Pastor – Zang, alle instrumenten

Links: