Perverticon – Extinguishing In The Flame Of Life

Extinguishing In The Flame Of Life was het eerste wapenfeit van deze Zweden van Perverticon ergens in 2013. De plaat kwam in gelimiteerde oplage uit op vinyl en nu tien jaar later doet Personal Records een wat eigenaardige beweging en brengt dezelfde plaat op cd uit. Je mag het gerust gek vinden. De initiële vinylrelease was via Mordgrimm/Cacophonous Records beschikbaar. De opvolger Wounds Of Divinity, die verscheen in 2019, kwam via Iron Bonehead Productions. En toen? Toen werd het stil rond de band. Of hij nog bestaat is me een raadsel. Maar goed, we gaan de plaat, die me in 2013 toch ontgaan is, een paar draaibeurtjes geven. Ik kan verder weinig nieuws toevoegen. Ik doel daarmee dat ik niet terugvind of het artwork nog wat is bijgewerkt en/of ook de mix of master al dan niet opnieuw is gedaan. Ik lees wel de ietwat magisch klinkend zin: “.. with improved sound”. Tja wat ze daarmee bedoelen…

In ieder geval moet het ons niet hinderen om dit potje ultrasmerige black metal van deze drie vrolijke flappen eens in gang te zwengelen. Opzwepende drumdynamieken met een thrashy karakter worden onmiddellijk je deel net als de zurige keelreutels van de heer Omnicremationist Supreme. Lucis Tuae Radium knalt behoorlijk geile melodietjes een nat en vochtig gaatje binnen alwaar de zon waarschijnlijk nooit schijnt. Het zal de heren geen moer kunnen schelen als ik zo de rest van de songtitels doorneem. Het zal de heren ook jeuken of er bloed uit je pielemuis komt tijdens je ochtendritueel. Hematospermia Hymnal, wat een titel.

Na nummertje drie op deze plaat, Delightfull Stench Of Annihilation, vraag ik me toch af waar die verbeterde sound zit. Het geheel klinkt nog altijd behoorlijk jaren 2013 als je het mij vraagt. De schuurpapieren sound van de gitaar en het wastonnen geluid van de drums zijn nu toch niet direct zaken die je gemakkelijk kan oppoetsen en bijvijzelen zonder aan het geheel geluid te geraken. Ik vermoed dan ook dat de plaat gewoon opnieuw gemasterd is.

Tja, waarom deze plaat nu net tien jaar na de primaire release moet heruitgebracht worden en dan ook nog op cd, blijft me toch een raadsel. Dit Extinguishing In The Flame Of Life was al eens op vinyl te verkrijgen en in een tijdperk waarin, jammer genoeg, behoorlijk wat muziek digitaal wordt gedeeld, kan ik me toch moeilijk van de mening ontdoen dat de platenboer misschien wel eens zijn broek scheurt aan deze release. En de band dan, hoor ik jullie denken? Ik vermoed van niet, alle werk is immers in 2013 al gedaan en of hij zijn centen nu ziet, ik mag het hopen. Maar kom ik moet niet keren voor andermans deur. De black metal van dit Perverticon is vies vuil en smerig. Heb je nog plaats in je kast? Kopeeuh dan maar!

Label:

Personal Records, 2023

Tracklisting:

 1. Architecturing Omnicide
 2. Lucis Tuae Radium
 3. Delightfull Stench Of Annihilation
 4. Saviour Of The Dogs
 5. In Blasphemous Servitude
 6. Planetkiller
 7. Hematospermia Hymnal
 8. Mass Eradication Crescendo

Line-up:

 • Uncleanest Invictus – Gitaar
 • Necrosadistic Elite – Gitaar, bas
 • Omnicremationist Supreme – Drums, zang

Links: