Our Place of Worship is Silence – The Embodiment of Hate

Beroemd in spirituele kringen, de foto’s van Masaru Emoto. Hij fotografeerde bevroren water dat muziek ‘te horen’ kreeg. Klassieke muziek veroorzaakte de meest prachtige kristallen. Echt mooi. Heavy Metal liet daar dan weer niets van over.  Als dat water de deathmetal van Our Place of Worship is Silence te horen krijgt, verwacht ik eigenlijk dat het water desintegreert in kleine mislukte haat-atomen. Want de bandnaam is nogal bedrieglijk.

The Embodiment of Hate, hun eerste cd, is namelijk een grote, 30 minuten durende, negatieve vibratie. De band doet zijn best. De zanger produceert een geluid dat geregeld klinkt als een of andere kwijlende psychotische maniak in een dwangbuis. De gitarist produceert nogal wat dissonanten en zeker geen harmonieen, laat staan solo’s. De ritmesectie ramt er over het algemeen in hoog tempo op los, hoewel de bas laag in de mix zit. En titels als Murdered While Praying en Consecrated Dystopia maken dat de toch al geplaagde waterkristallen in (zwarte) rook opgaan alsof er een atoombom is afgegaan.

Ik vind het wel een sympathieke cd, eigenlijk. De productie is niet heel goed. De zang is niet bijzonder geslaagd. Ik tenminste, versta geen woord van wat hij uitkraamt. Maar de combinatie van dissonanten over blastbeats verfrist me. Wist je dat een mens voor 70% uit water bestaat?  Metalheads zijn gewoon een soort apart. Beste nummers: het blackened klinkende Church of Atrocity en To Deceive the Universe. Ook op cassette verkrijgbaar, en bloedrood vinyl…

Label:a3510019506_10

Broken Limbs Recordings, 2016

Tracklisting:

 1. Consecrated Dystopia
 2. Resplendent Mysery
 3. Feast of Martyrdom
 4. Murdered While Praying
 5. To Deceive the Universe
 6. Our Place of Worship is Silence
 7. Church of Atrocity

Line-up:

 • Justin Moore – Vocalen
 • Eric Netto – Guitaar
 • Tim Gaskin – Drums
 • Brent Randel -Bas

Links:

Score:

69/100