Night Verses – Lift Your Existence

Night Verses – Lift Your Existence

Southword, 2013

Night Verses is de nieuwe band van Douglas Robinson, die eerder redelijk furore maakte met zijn band The Sleeping, dat er na drie albums de brui aangaf. Waar The Sleeping ophoudt gaat Night Verses verder. Op ‘s bands eerste langspeler (74 minuten godbetert!) wordt de luisteraar suf gebeukt met complexe post-hardcore rondom de uitermate gevarieerde zang van Robinson.

Felle, massieve riffs, rollende en veelal tegendraadse drumpatronen en een zanger die van fluisterend naar volle bak screamend gaat. Lift Your Existence neemt de luisteraar mee over het gehele spectrum van het genre. Ondanks of dankzij de stortvloed aan riffjes, breaks, breakdowns die er toe doen en vocale uitbarstingen zijn de maar liefst vijftien tracks onderling afdoende verschillend. Night Verses trapt dan ook niet in de valkuil van de onoverzichtelijkheid die afstoot. Integendeel. Lift Your Existence mag dan ruim 70 minuten klokken, het is lastig de plaat voortijdig af te zetten.

Een boeiend vervolg in de carrière van Robinson. Night Verses is een aanwinst in het inmiddels overvolle genre dat vooral bevolkt wordt door middelmatige Amerikaanse acts. Als gezegd. Night Verses is de positieve uitzondering op de regel. Liefhebbers van bands als In Vain of andere bands die smakelijke zanglijnen weten te verpakken in complexe songstructuren moeten Night Verses zeker een kans geven. Intrigerend schijfje.

Tracklisting:
nv

 1. Introducing: The Rot Under The Sun
 2. Rage
 3. Time Erases Time (Strung Out)
 4. Celestial Fires
 5. Antidepressants
 6. Parasomnia
 7. Pull Back Your Teeth
 8. Whatever Makes You Hate Me
 9. Blind Lighthouse
 10. Yours
 11. Cathexis
 12. Elucidation
 13. Alitmeter
 14. I Don’t Want My Loved Ones To Die
 15. Phoenix: I. Rising II. Falling

Line-up:

 • Douglas Robinson – Vocals
 • Nick DePirro – Guitar
 • Reilly Herrera – Bass
 • Aric Improta – Drums

Links: