Manifestations – Our Death Will Mean Nothing

In een wereld overladen door death en deathcore moeten we toch ook even tijd besteden aan dit Amerikaanse Manifestations, of we dat nu leuk vinden of niet. Our Death Will Mean Nothing kwam op de eerste dag van januari uit. De slammers wilden er als de eersten bij zijn in 2024, zoveel is duidelijk. Het gevolg is een EP, de tweede weliswaar van dit kwartet muzikanten. De lengte bedraagt een ruime zesentwintig minuten.

 
We horen een enorme hoeveelheid opgefokte energie in een redelijk steriele geluidsmix. Alles is dus goed te horen, ook het wat plastieken drumgeluid. Deert het? Nou, dat valt mij reuze mee hoor, omdat de vocalen en gitaren zelf voldoende op de voorgrond treden. Op instrumentaal gebied komt er nogal wat genietbaars voorbij, onder andere in de vorm van gitaarsolo’s. Tijdens Extracting the Soul lijkt de verantwoordelijke gitarist dan ook onuitputtelijk en het einde is dan door zijn vertragingen weer goed bedacht! Vergis u niet, het is niet enkel deathcore wat hier de hoofdmoot vormt, we horen wel degelijk ook een flinke lading knoeperharde death metal. Is het overal even origineel? Nee, dat zeker niet, maar de uitvoering mag er in dit geval zeker wezen. Met name de grof hakkende passages doen het bij uw redacteur van dienst goed. Tijdens Open Wound hakken en splijten deze gasten erop los, in het bijzonder tijdens de wat snellere stukken muziek. Het daaropvolgende Cathedral of Injustice is duidelijk een aanklacht tegen… onrecht, juist ja. Onrecht, zo hoort u middels de gesproken sample. Doe ermee wat u wilt, maar het nummer gaat redelijk traag van start om nadien het speeltempo lekker op te voeren. Man, wat een gerag en gestomp zeg, hier kan eenieder echt lekker zijn energie en agressie op kwijt.

Als laatste blaast het ruim acht-en-een-halve minuut durende Predetermined Extinction mij nog volledig uit mijn vuile sokken door aritmische drumperikelen en allesverzengende brutale vocalen, die mede afkomstig zijn van een gastvocalist. Wat een volkomen losgeslagen oergeweld… Pffff, nu eerst even een bak koffie om weer bij te komen hoor!

Label:

Eigen beheer, 2024

Tracklisting:

  1. Vehicular Mansplatter
  2. Extracting the Soul
  3. Open Wound
  4. Cathedral of Injustice
  5. Predetermined Extinction

Line-up:

  • Dan Griffith – Drums
  • Chris Plant – Gitaren, achtergrondvocalen
  • Jason Urbanczyk – Gitaren
  • Jeff Page – Vocalen
  • Anthony Titus – Bas

Link: