Lesbian Bed Death – Midnight Lust

Lesbian Bed Death. Weer zo’n bandnaam die je aan het denken zet. Want wat zouden de bandleden ermee bedoelen? Joost mag het weten, en mij maakt het eigenlijk niet zo veel uit. Op hun album Midnight Lust verkennen ze in ieder geval wederom de sensuele kanten van de klassieke horror.

Midnight Lust is maar liefst het achtste album dat Lesbian Bed Death uitbrengt. Sinds zijn ontstaan heeft de band dus niet bepaald stil gezeten. De langspeler telt een zeer toepasselijke dertien nummers die allemaal gaan over spookachtige taferelen en het uitwisselen van menselijk lichaamsvocht. Er wordt veel inspiratie gehaald uit de New Wave of British Heavy Metal en glamrock, met uitgesponnen gitaarsolo’s en rauw stemgebruik. Vocaliste JJ heeft een prima strot die ze ook goed weet te benutten. Zeker een nummer als Roadkill klinkt alsof het recht uit de jaren tachtig afkomstig is. Een absurde songtitel als Satanic Suicide Sex Cult doet je afvragen of de band zichzelf té serieus neemt, of dat juist helemaal niet doet. Zeker als je vervolgens kijkt naar de albumhoes, waarop een vampirische Medusa mét zeis en een slachtoffer in haar armen te zien is. Het is allemaal lekker ‘over de top’, en de hese stemuithalen van JJ doen daar nog een schepje bovenop.

Helaas kleurt de band muzikaal gezien erg binnen de lijntjes. Wat we te horen krijgen is niets meer dan uptempo rock-’n-roll die op sommige momenten knipoogt naar de gothrock, zonder daar daadwerkelijk avances naar te maken. Doordat het album soms wat te wensen overlaat qua muzikale diversiteit, leent het zich er niet echt toe om het in zijn geheel in één keer te beluisteren. Ieder nummer steekt op zichzelf prima in elkaar, maar van een band die al zo lang meedraait mag je hopen dat ze wat meer ter tafel brengen.

Maar wellicht ben ik wat te streng. Niet ieder gerecht hoeft een Michelinster te hebben, en niet ieder biertje hoeft een vatgerijpte imperial stout te zijn. Soms is makkelijke pils ook prima. En die makkelijke muzikale pils vinden we op Midnight Lust. Er wordt genoeg met  ‘woohoo’s’ gesmeten om mee te zingen, en de gitaarlijnen glijden vlotjes uit de speakers. Met dit album is eigenlijk dus helemaal niks mis. Maar jaarlijstjesmateriaal is het helaas ook zeker niet.

Score:

70/100

Label:

Wormhole Death Records, 2024

Tracklisting:

01. Maria
02. Roadkill
03. Satanic Suicide Sex Cult
04. Your Love Makes Everything Worse
05. The Antichrist
06. She Loves Lilith
07. The Mummy’s Tomb
08. Reykjavik Nights
09. Feral Eyes
10. The Woman Who Drinks Tears
11. Rhythm Of The Kill
12. Art Of Terror
13. Horrors Of The Crown Hotel

Line-up:

  • JJ – Vocalen
  • Dan Peach – Gitaar
  • Steve Lethal – Gitaar, synth
  • Leisl Heath – Basgitaar
  • Aimee Violet – Drums

Links: