Khaospath – …For The Devil Speaks The Truth

Het project Khaospath komt oorspronkelijk uit Malta, maar bezieler Hellcommander Vargblod trok enige tijd terug naar het Hoge Noorden en daar vond hij een bassist en drummer om vorm mee te geven aan zijn tweede full-length. Die is onlangs verschenen bij het Belgische label Immortal Frost Productions.

Dit is black metal die alles heeft om door te breken, buiten misschien wat hitjes die blijven hangen. Khaospath brengt ons een plaat met een bom van een geluid, waarbij het drumgeweld en de gitaren prima naar voren komen. Dit materiaal leunt uiteraard wat aan bij het Zweedse melodische, maar zonder dat deze band een Dissection-kloon dreigt te worden. Behoorlijk wat afwisseling en stevige nummers. Afsluiter Ravens Downfall laat dan ook nog eens een band horen die durft aan te leunen bij het epische en met cleane vocalen wat mikt op een mix van epiek en melancholie. Nog niet van een subliem niveau, maar een aparte afsluiter.

Voor degelijke Scandinavische metal is er dus weer één adres. Khaospath vindt het warme water niet uit, maar presenteert wel een schijf vol degelijke black metal die ongetwijfeld overeind blijft in het koude noorden, en dat is minder evident dan het lijkt.

forthedevil-cover

Label:

Immortal Frost Productions, 2016

Tracklisting:

 1. Verbis Diaboli
 2. Into The Devils Claws
 3. Under a Bloodstained Nightsky
 4. A Blade at the Edge of Sanity
 5. The Stench of Betrayal
 6. Twenty Stabs for a Fruitless Crown
 7. Oraculum Strigoi
 8. Lunacy Triumphant
 9. Ravens Downfall

Line-up:

 • Hellcommander Vargblod – Zang, gitaar, synth
 • Döden – Bas
 • Gheist – Drums

Links:

Score:

75/100