Ritual Aeshetic – Wound Garden

Wanneer je een ‘cadeau’ krijgt van collega Al Foet, ben je als Zware Metalen-medewerker automatisch op je hoede. Het zou de eerste op hol geslagen analoge Nintendo-console of bizarre blacknoise freakshow niet zijn die hij je aansmeert. De tweede langspeler van Ritual Aesthetic uit Denver viel gelukkig in goede aarding.

Enfin: de titaniumpompende loodzwaar getunede stampriff waarmee Divided halfweg de eerste ruwe check een industrial metalbom van jewelste loste, overtuigde ons om er maar eens werk van te maken. De aarding uit bovenstaande alinea is een bewuste contaminatie. Het elektrische combo van bombastisch bazuinende synths en galmende elektrovalentie is namelijk het enige dat bij de andere vijf nummers op niveau blijft.

Uit de tot mechanische brei gesmolten gitaarmassa komt op wat monotoon gedreun tussen de electrostatische frequentiegolven na weinig energieks meer voort. Of het moest de traag trekkende riff van Malefaktor zijn. De aan de zekeringkast geplugde screams en deemsterend artificieel gefluister zijn een dissolvant van Herrschaft of Psylone Nine. Precies de reden waarom ze de hysterische climaxen slechts zelden naar boven roepen.

De drum-‘n-bass-, kunstmatige nu-metal- en weinig opzienbarende cybergoth-remixes dienen natuurlijk louter om het een langspeler te kunnen noemen. Die zouden bij onze collega dan weer beter aarden.

Score:

70/100

Label:

Cleopatra Records, 2018

Tracklisting:

 1. Stasis
 2. Life Amnesia
 3. The Analog Flesh
 4. Divided
 5. Dread
 6. Malefaktor
 7. Mechanism Of Desire (Electronic Substance Abuse remix)
 8. Chemical Weapons (Seraphim remix)
 9. Amnesiac (Xentrifuge remix)

Line-up:

 • Sean Ragan – Drums, vocalen
 • Grant Nachbur – niet geweten
 • Vance Valenzuela – niet geweten

Links: