Kinestence – Transmutation

Je zou het niet verwachten, maar er speelt er één van Anal Stench mee bij deze nieuwe Poolse industrial metalband. Voor de rest zeggen ze dat ze al twintig jaar muziek maken en dat Kinestence een eerbetoon is aan hun muzikale idolen. Momenteel zien wij geen reden om daaraan te twijfelen.

Zeker niet als hun muzikale idolen toevallig Fear Factory zouden heten. Vanaf de versplinterende openingsriff tot de aan de kickpedalen geschakelde couperingen. Vanaf de sombere achtergrondsferen tot de futuristische mechanismes, diens signalen in werking treden op de climaxen. Als ze er één zouden hebben (dat zou nog eens een transmutatie zijn!), Dino en Burton zouden hun pauwstaart openen van trots.

Toch is er met de vlezige deathmetalgrunt van de ex-Anal Stencher een voornaam verschil. Daarnaast trekken de technische riffs en de hakkende drums van de titeltrack een industrial deathmetalcompartiment open. Variatie heet dat. Een aardig eerbetoon, al is de openingsriff wel veruit diegene met de diepste impact.

Label:

Phobia Records, 2019

Tracklisting:

  1. Black Cube Snake God
  2. Digital Hypnosis
  3. Transmutation

Line-up:

  • Wojtek Dmochowski – Gitaar, basgitaar, drumcomputer
  • Jarek Myszkowski – Keyboards en synthesizer
  • Sebastian ‘Sirius’ Syroczyński – Vocalen

Links: