Houkago Grind Time – Houkago Grind Time 2: Time To Raid

Verdomme, wat heb ik soms toch een wansmaak als het op muziek aankomt. Een ieder van ons is vast weleens in een situatie terecht gekomen waarbij je jezelf ‘moet’ verantwoorden over wat je nou wel niet precies zo goed vindt aan metal. Veelal is dat dan tegen hersendood gepeupel dat iedere dag opnieuw weer weg kan zwijmelen bij dezelfde bak zever op bijvoorbeeld Q-music. Echter, in sommige gevallen kan ik het voor mijzelf ook niet meer recht lullen. Hier dan: Houkago Grind Time. Blind schrijf ik me in op deze promo van album nummer tig dat het muzikale puddingbrein Andrew Lee (Ripped To Shreds) uitbrengt met zijn eenmansproject. Mincecore (hallo Agathocles!) en een eenmansproject, serieus? En dan kom je er ook nog eens achter dat een directe collega hier op Zware Metalen dezelfde wansmaak heeft, getuige een review van het vorig blubberfestijn.

De Amerikaan flikkert hoempa, grindcore, blastbeats, laag gestemde gitaarakkoorden, smerige grunts of gepitchshifte vocalen en een bak aan simplistische up- en downtempo riffs in de shredder en zie daar: het recept waar iedere idioot met een liefde voor mince(grind)core acuut een harde plasser van krijgt die het eerste uur niet meer indaalt. Dat is toevallig genoeg om Houkago Grind Time 2: Time To Raid vier keer in zijn geheel te beluisteren. Met de gemiddelde lengte van één minuut per nummer weet de beste man precies niets aan vastigheid te creëren en wanneer er schijtlollige samples en zelfs wat verdwaald soleerwerk langs komt waaien als wind in een woestijn, is de kansloze cirkel weer rond. Soms schurkt het geluid aan tegen dat van bands als Last Days Of Humanity en Rompeprop, om vervolgens weer te twerken tegen dat van Gutalax of Agathocles. Elke vezel in mijn lijf verdomt het om hier nog specifiek nummers uit te gaan lichten voor jullie. Mijn favoriet? Voorhuid: Moe Again? Waarom? Leuk, die gejatte riff van Blood For Blood’s White Trash Anthem, gestoken in een grindcore outfit.

Als je tijd teveel hebt en uit principe niets nuttigs voor de samenleving wilt betekenen, kun je altijd besluiten om Houkago Grind Time eens om advies te vragen. Met geniale ingevingen die slaan als een slappe lul op een slagroomtaart kun je kennelijk ook wat bereiken bij volk dat dezelfde passie deelt, maar dan weer niet de muzikale kwaliteiten bezit. Dit schijfje gaat je niets wijzer maken, je niet helpen in barre tijden of je motivatie opleveren om nu eindelijk eens de tuin winterklaar te maken. Het brengt je wel humoristische (gore)grind -of mincecore zoals Lee het zelf noemt- met gerecyclede gitaarriffs en alles wat je al eens eerder hebt gehoord in aanverwante genres. Bah, wat heerlijk toch eigenlijk.

Score:

71/100

Label:

Outrageous Weeb Power Productions, 2022

Tracklisting:

 1. It’s Time To M-M-M-Mince
 2. Isayama Is A Fascist Pig
 3. Rum Raisin Daisuki
 4. Moe Again?
 5. Stench Of Unwashed Con-Goers
 6. You Are My Nakama (Bonds Stronger Than Friendship)
 7. It’s A Q.U.A.L.I.T.Y. Anime!
 8. Moe Moe Kyun
 9. People Die When They Are Killed
 10. Power Of Anime
 11. Pathethic?
 12. Mincing Cabbages
 13. Hey Astolfo (“Trap” Is A Slur)
 14. Glomping Is Violence (Clean The Cons)
 15. Let’s Keijo!!!!!!!
 16. Houkago Grind Time Cares

Line-up:

 • Andrew Lee – alles

Link: