Hild – Brink Of Extinction

De heer Broddesson kennen we nog van zijn voeten- en armenwerk bij Marduk. Intussen heeft hij wel ander werk gevonden, daar niet van, en is dit Hild een eigen project geworden. Broddesson schreef in korte tijd twaalf nummers, die volgens zijn eigen filosofie niet langer dan tweeëneenhalve minuut per nummer zouden mogen duren. Daarnaast laat hij weten dat een nummer binnen de negen uur moet af zijn, vanaf conceptie tot het finaal afronden ervan. Dit Brink Of Extinction is een eerste kennismaking met de muziek van de heer Broddesson. Hij maakt thrash metal met snuifjes en geutjes black en death metal. Hij noemt het zelf “violent Swedish metal”. Het centrale thema omhelst de Valkyries vanuit de Noorse mythologie. Elke nummer kreeg dan ook een verwijzing naar één van hen mee en gaat over hun relatie tot het strijdgewoel. Dus zet je schrap voor een EP/single van pak hem beet iets meer dan vier minuten.

Göndul is inderdaad in zijn fundament een op-en-top thrashnummer. Lekker opzwepende drumpartijen, eenvoudige doch sturende gitaren en hierover een stevig schurend stembandenarsenaal. Hlökk daarentegen kent een epischer start en neemt je vervolgens eerder traag mee het slagveld op. De licht bijtende riffs worden ondersteund door een denderend en rollend dubbelebastapijt. Ook hier weer dat lekker stevig schurend stembandarsenaal. Het mag gezegd en geschreven worden dat dit werk van de heer Broddesson me wel smaakt. Het is is niet innovatief maar het hapt wel lekker brutaal en eigenzinnig weg.

Volgens het schrijven van de promoboer mogen we van de heer Broddesson nog heel wat materiaal verwachten. Niet moeilijk, er zijn nog tien nummers te beluisteren. Normaal zou het vervolg op dit toch erg aangename Brink Of Extinction al beschikbaar moeten zijn. The Great Unrest is de titel van dit hebbeding. Oren en ogen open houden dus.  Ik heb alvast de promo nog niet langs zien komen.

Label:

Eigen Beheer, 2022

Tracklisting:

  1. Göndul
  2. Hlökk

Line-up:

  • Lars Broddesson – Zang, alle instrumenten

Link: