Helleruïn – Demo ‘16

De heer Carchost is een druk mannetje. Hij drumt niet allen bij Orewoet, Ethraid Engrin en Locus Amoenus, maar zit live ook op de kruk bij Gheestenland en Standvast. Daarnaast heeft hij in de vorm van Helleruïn ook een soloproject. Deze demo met vijf nummers (het volledig uit piano klanken Voor De Gevallenen meegerekend) is het eerste teken van leven en verschijnt in een oplage van 66.

De vijf nummers hebben een behoorlijk underground geluid meegekregen. Hoewel deze demo is opgenomen in een echte studio, valt dat er bij een eerste luisterbeurt niet uit af te leiden. Wel wordt direct duidelijk dat er een reverb aanwezig was, deze is volledig opengezet toen de vocalen zijn opgenomen. Kwestie van smaak of dit je ding is. De nummers zijn doordrenkt van de Marduk-invloeden. Niet in de zin dat de razernij hoogtij viert, hoewel Duizend Doornen wel lekker furieus klinkt, maar meer in de zin dat er een dreigende ondertoon aanwezig lijkt, die de muziek haast een extra dimensie meegeeft. In het afsluitende Devouring Tyranny komt dit het best tot zijn recht. Daarnaast is dit het meest melodieuze nummer en daarom pakt deze het meest.

Mocht Carchost de tijd vinden voor het componeren van een heel album, dan is daar zeker markt voor. Laat dit een aansporing zijn!

 

helleruin-350

Tracklisting:

  1. Faces Of War
  2. Duizend Doornen
  3. Niemands Strijd
  4. Voor De Gevallenen
  5. Devouring Tyranny

Line-up:

  • Carchost – Vocalen, Gitaar, Bas, Piano, Drums

Links: