Gallows Rites – Witchcraft And Necro Desecration

SarcofagoSodomViolent Force en Nifelheim opgeven als inspiratiebronnen. Je moet het maar doen en durven. De vier heren van het Portugese Gallows Rites trekken zich vermoedelijk van je mening geen fluit aan. En geef ze eens ongelijk. Deze vijf nummers tellende EP Witchcraft And Necro Desecration slaat volgens de platen- en promoboer van dienst Helldprod Records in als een bom. Nu, eerst luisteren en dan geloven. Want deze jongens zijn altijd erg snel met hun mening. Ook niet onlogisch, het product moet natuurlijk ook gewoon aan de man gebracht worden. Als ik goed kijk, dan ga je nog snel moeten zijn, wil je een fysiek exemplaar van deze black/thrash-EP op de kop tikken. Ik lees dat er van het blinkende schijfje maar tweehonderd exemplaren gemaakt zullen worden. Van de tapeversie zelfs maar honderd en wil je een shirtje dan zijn er maar dertig maatjes beschikbaar.

We zullen ons eens door deze 22 minuten muziek worstelen. Als je dat al worstelen kan noemen natuurlijk. Een smerige productie, daar kan je altijd van uitgaan bij dit type plaatjes. Geile schuifriffjes, opzwepende drumpartijen, schuurpapieren vocalen en een bas met redelijk wat distortion. Ook op dit Witchcraft And Necro Desecration is dat het geval. Jammerlijk zal dit schijfje niet direct inslaan als een bom. Daarvoor klinkt het toch wat te droog en te weinig krachtig. In ieder geval kan je daar gewoon door of naast luisteren en dan hoor je dat de tweede reden waarom dit blinkende dingetje ook niet zal inslaan gewoonweg de muziek is. Niet omdat deze simpel en eenvoudig is, nee dat mag, maar gewoonweg omdat het lijkt of de riffjes al eens gebruikt zijn. Maar kom als je daar dan weer door of naast luistert, hoor je wel een band die met heel wat overtuiging speelt. Zeker de heer The Dreadful neemt zijn taak bijzonder serieus. Soms zijn er wat hogere noten in King Diamond-stijl die hij wil halen, vaker spuugt hij echter zijn gal gewoon screamend uit. Favoriete nummer? Tja, dat is een moeilijke want ze lijken allemaal keihard op mekaar, zou ik zo schrijven. Neem dan het titelnummer Witchcraft And Necro Desecration maar, gewoonweg omdat de intro van het nummer naadloos aansluit op de hammerblast van de heer Hellkrätus, dit terwijl Evil Slaughter en Sordidus opnieuw de eenvoudigheid boven toveren op hun instrumenten.

Het Portugese Gallows Rites speelt met overtuiging op hun eerste EP Witchcraft And Necro Desecration. Men trakteert je op een gortig en smerig potje black metal met heel wat oude school thrash-elementen.

Label:

Helldprod Records, 2023

Tracklisting:

  1. Satanik Night
  2. Witches Curse
  3. Witchcraft And Necro Desecration
  4. Unholy Sorcery
  5. Gallows Rites

Line-up:

  • Hellkrätus – Drums
  • Evil Slaughter – Gitaar
  • Sordidus – Bas
  • The Dreadful – Zang

Links: