Bütcher – Bestial Fükkin’ Warmachine

Sinds enige tijd gaat het beter in het Belgische metallandschap en ook het Antwerpse Bütcher draagt op dat vlak zijn steentje bij. Dit is eigenlijk geen nieuwe band, er kwamen al wat demo’s voorbij in de periode waarin deze band het eerst actief was (2002-2007), maar dit is wel het eerste wapenfeit sinds de comeback in 2014. Meteen krijgen we een debuut dat alle aandacht verdient van al wie old school blackened speed metal een warm toedraagt, en dat was ook al meteen duidelijk met deze albumtitel.

Een half uur dat veel te snel voorbij is, want wat scheuren deze songs lekker. Giuseppe zou tevree zijn. Razor, Exciter en wat duivels vuur dat vanuit de richting van Nifelheim en nieuwere Darkthrone komt; ja, dat maakt een mens blij. Ook met een sporadische melodische heavy metal gitaarlijn, maar dat moet allemaal niet te lang duren. Neen, dit is geen muziek voor wie van makke luistermetal houdt, dit moet vuil, stevig en oud klinken. Het is vooral fijn om te horen dat dit viertal niet aan copy-pasten doet, maar nummers maakt die stuk voor stuk parels zijn met een old school sound, flippende gitaarsolo’s, een pak speeddrumgeweld en uiteraard de culte knijpschreeuwen. Ook het occulte synthstukje op Flight of the Nazgûl tussendoor en de inval met dof, kwalitatief lo-fi geweld gaat erg goed naar binnen.

Bestial Fükkin’ Warmachine klinkt als een parel van een plaat van een band uit de jaren tachtig en negentig, een album dat je ergens op een metalmarkt vindt en waar je zo’n spijt van hebt dat je niet twintig tot dertig jaar jonger was. Bütcher maakt dat je het gouden oude opnieuw kan meemaken met het vuur van weleer, dus haal gewoon dit debuut in huis. Wie tevens problemen heeft met deze score, moge wat gepolijste modern age thrash opzetten. Dit had België gewoon nodig.

Score:

85/100

Label:

Babylon Doom Cult Records, 2017

Tracklisting:

 1. Thermonuklear Road Warrior
 2. Bestial Fükkin’ Warmachine
 3. The Devil’s Breath
 4. Elektrik Exekutioner
 5. Flight of the Nazgûl
 6. Karpathian Napalm
 7. The Black Krusader
 8. Speed Metal Attack

Line-up:

 • Johan Antonissen – Bas
 • Paul Brunson – Drums
 • Kas – Gitaar
 • Ruben Luts – Zang

Links: