Blodtår – Blodtår

Recentelijk bracht het Zweedse label Nordvis Production al drie erg aantrekkelijke platen uit. Het ging om Häxkappell‘s Eldhymner, Jordfäst‘s Hädanefter en Bròn‘s Preda Dverima Noci. Dit Blodtår brengt het gelijknamige debuut ook uit via hun landgenoten. Het is een EP geworden waarop vier nummers zijn verzameld. Het verantwoordelijke duo, met bezieler Carl en drummer H., laten horen dat ook zij in staat zijn furieuze, messcherpe black metal af te leveren in de typische Zweedse traditie. Oerdegelijk, snel, melodieus en met hier en daar een snuifje eigenheid.

Die eigenheid hoor je al direct in het openingsnummer Djävulskap. Ondanks het feit dat het behoorlijk recht toe, recht aan black metal lijkt, wordt er op een gegeven moment over een brute, agressieve partij nèt nog een laagje gesmeerd. Dit laagje bestaat uit een akoestische gitaarlijn die een erg Middeleeuws karakter heeft. Puik werk. Veel gas wordt er niet teruggenomen op Svartsjed. Er wordt keihard, ruw en ijzig verder gemusiceerd. Ook in dit nummer is er plaats voor een voorzichtige akoestische lijn. Dit duo heeft bijzonder goed geluisterd naar zijn illustere voorgangers die één ieder wel kent. Dissection is er zo één, luister hiervoor naar de akoestische gitaarpartijen op dit mini-album.

Besatt start met een regenbui en discrete vogelgeluiden, vervolgens is een dragende melodielijn verantwoordelijk voor de donkere sfeer die gegeven wordt aan dit instrumentaaltje. Gelukkig is Aldrig Mer dan weer een strakke afsluiter van deze meer dan aangename EP. Ook hier hoor je messcherpe leads die perfect worden ondersteund door pompende drumpartijen.

Zo, het mag duidelijk zijn. Gewoon kopen, dit EP’tje van Blodtår. Als je dan toch je mandje aan het vullen bent voor onder de boom, gooi er dan ook even de bovenvermeldde platen bij, dan ben je wel een poosje zoet en braaf.

Label:

Nordvis, 2021

Tracklisting:

  1. Djävulskap
  2. Svartsejd
  3. Besatt
  4. Aldrig Mer

Line-up:

  • Carl – Zang, gitaar, bas
  • H. Alarcón – Drums

Links: